ROSSANO SPORTIELLO
Solopiano

Kr 200,- / 21.06.14 16:00 Del denne siden

Rossano Sportiello er en av dagens mest spennende jazzpianister! Han er født i Italia for 40 år siden, nå bosatt i New York, og har utviklet en betydelig internasjonal karriere med konserter og plateinnspillinger.

Undertegnede initiativtakere til denne konserten møtte ham for noen uker siden på Norwich Jazz Party, der han var helt sentral i den tre-dagers mainstream jazz festivalen, og vi skjønte umiddelbart at ham måååå vi få til Oslo!

Rossano er en utrolig allsidig musiker som behersker alle jazzens stilarter samt klassisk musikk, men hans kjernekompetanse ligger i den gode, gamle førkrigs-tradisjonen. Han er influert av legendariske størrelser som Fats Waller, Teddy Wilson, Art Tatum, Count Basie, Earl Hines, Ellis Larkins og Bill Evans, for å nevne noen. Hans gode venn og mentor pianisten Barry Harris hyllet ham som «the best stride piano player» han noensinne hadde hørt. Hans teknikk og improvisasjonsevne er utrolig, og alt han spiller swinger maksimalt!!

Vi håper at flest mulig av dem som lider under den stadig omseggripende jazztørke (vi sier ikke mer, du skjønner hva vi mener …), vil benytte denne anledningen til å få en glad jazz opplevelse av de helt sjeldne!

Vær ute i god tid. Konserten starter kl 16:30, og vi vil helst ikke ha noe rush i døren når festen er i gang! Billettprisen er kr 200.

Denne konserten har vi tatt initiativ til på helt privat grunnlag, inkludert økonomisk risiko, men vi har et godt samarbeid med Oslo Jazz Circle og New Orleans Workshop. Er ikke dette overbevisende nok, så ligger det gode eksempler på Rossanos musikk på nettet!

Velkommen til årets swingopplevelse!

Hans Brovold Jan Evensmo Øystein Rød Hanssen