Foto: Asle Birkeland

Christianssand Ensemble

Kr 250,- / 21.08.14 21:00 Del denne siden

I snart 13 år har CSSE bergtatt det langstrakte land, de har spilt seg til blods og venns med store og små steder. Veien fra lobbyorkester til publikumsmagnet har vært lang og brokete. Etter et firesifret antall konserter og tre plateinnspillinger, kom det etter hvert så etterlengtende spørsmålet: Kan vi ikke skrive musikken selv? Resultatet er platen Etterskjelv, hvor alle musikerne har bidratt som komponister eller tekstforfattere. Seks individuelt sterke musikanter legger absolutt alle sine ulike influenser og preferanser på bordet, og disse kanaliseres elegant og sømløst inn i et helstøpt akustisk uttrykk som er vanskelig å beskrive som noe annet enn – CSSE.

I Etterskjelv er sekstetten relativt langt fra den sørlandske skjærgården, men farlig nær å lykkes med å overføre den akustiske sprengkraften de har på konsertscenen til albumformatet.
Fra den kjellerstemningsflørtende "Mamma Larsen" via den lysekroneopplyste fløyelsdraperte "Interferensen" til den dunkle loftsballaden “Hører du det snør” får vi en norskspråklig plate full av uberegnelige sjangerbyks og heisaturer opp og ned i stemning gjennom en meget variert møblert sørlandsk villa. Akustisk musikk blir aldri det samme etter at Christianssand Ensemble har presentert sitt Etterskjelv.

Plateslippet markeres med en gigantisk norgesturné med hele 40 konserter på plakaten.
På turneens to første konserter har CSSE med seg Kristiansand Symfoniorkester (KSO)
Syv konserter gjøres med 15 manns band mens de resterende blir med den originale sekstetten

Musikerne i CSSE:
Musikerne i Christianssand Ensemble er alle profesjonelle utøvere på sitt instrument, de blir som enkeltpersoner hentet inn som musikere, arrangører, komponister, produsenter og organisatorer i div musikalske prosjekter i både TV og Radio for konserter og festivaler.
Dette har gitt bandet en betydelig kompetanse innenfor ulike felt i musikk og kulturlivet.

De har bla medvirket i TV produksjoner som TV2 suksessen Hver gang vi møtes og flere TV og radio produksjoner i regi av NRK.
Norske artister de har jobbet med er bla Madcon, Kurt Nilsen, Halvdan Sivertsen, Jan Eggum, Tord Gustavsen, Tine Thing Helseth, Anne Grete Preus, Espen Lind, Marit Larsen, Ole Paus, Helene Bøksle, Vinni, Marion Ravn og mange flere. Ønsker flere detaljer finner du det her: https://www.dropbox.com/s/g4vdmmw1wml38ob/CV%20%28om%20musikerne%20i%20CSSE%29.pdf

Dette er musikere i CSSE

Miguel Emilio D. Steinsland – Hovedvokal
Brynjar Rasmussen
- Klarinett/ vokal
Marius Tobias Hoven
- Trombone/ vokal
Per Einar Watle – Gitar/ vokal
Jarle Storløkken
- Gitar/ vokal
Eirik Are Oanæs Andersen – Kontrabass/ vokal

Program

neste ti konserter

Hele programmet