Jon Eberson trio

kr 100,- / 21.11.09 16:00 Del denne siden

Jon Eberson - gitar,
Rob Waring - vibrafon,
Carl Morten Iversen - bass.

Jon Eberson trio er en nyskapning i norsk jazz, men med røtter langt tilbake. Jon Eberson (gitar) og Carl Morten Iversen (kontrabass) spillte sammen på 70-tallet i ulike sammenhenger.

Tidlig på 80-tallet flyttet Rob Waring (vibrafon) til Norge fra New York og etablerte seg i Oslo. Han og Iversen dannet en trio med Frank Jacobsen på trommer. Trioen var aktiv i over ti år, spilte inn to CDer og turnerte i Norge og Russland.

På tampen av 90-tallet møttes Iversen og Eberson igjen og begynte å spille sammen i duoformat. Over en periode på 7 år spilte de inn tre duo-CDer, hvorav én er innspilt "live" på FYRET i Oslo. Sammen med Waring har de også utgjort resten av Torbjørn Sundes kvartett "Funny Valentine", et band som har spilt låter som i sin tid ble framført av Chet Baker.

Jon Eberson trio er stort sett basert på Ebersons originalkomposisjoner, som - etter et halvt år med prøver - ble innspilt i juni 2008 og som ble lansert under trioens første live-opptreden på Oslo Jazzfestival, fredag 14. august 2009.

Hva pressen sier om trioen:
"....ein godt vaksen trio med stil som spelar låter (....) i et sobert, kammerimprovisatorisk samspel." - Roald Helgheim, Dagsavisen

"...en trio med suveren autoritet i fomidlingen og utsøkt kontroll over tonekvalitet og fraseringskunst...." - Terje Mosnes, Dagbladet

Program

neste ti konserter

Hele programmet