Foto: Morten Heckmann

Syvsover

Kr tba / 22.06.13 22:00 Del denne siden

Syvsover ble startet tidlig på 90-tallet av brødrene Andreas og Thomas Bulling fra Sunndal i Møre og Romsdal. Thomas var student i Oslo og Andreas kom etter hvert nedover for å være med å sette sammen bandet. Fra starten av har en rekke musikere kommet og gått, før det til slutt utkrystalliserte seg en kjerne av fast mannskap. Især har det gått hardt ut over trommiser, bassister og tangentmenn.

Etter en rekke demo-innspillinger og konserter gikk bandet fra 2001 inn i en lengre dvale. Høsten 2009 fikk Trommis Frank Mæhle, i et anfall av tilbakeskuende melankoli, motivasjon nok til å samle bandet igjen. Dette ble den direkte foranledningen til at de gikk i studio og spilte inn albumet "Syvsover" (2011). Ideen bak var å dokumentere og spille inn noen av de sangene de i flere år hadde spilt i bandet. Albumet gav dem også muligheten til å presentere seg og musikken langt bedre enn tidligere.

De kom i kontakt med Ulf Risnes som sa seg villig til å produsere det nye albumet ”Til Birkelunden” som ble lansert i oktober 2012. For oss er det et hovedpoeng å skrive på norsk, muligens fordi vi er så gruelig dårlige i engelsk, eller kanskje fordi tekster formidles best på det språket man er mest komfortabel med. Syvsover vil være en motvekt til dagens maskindrevne popmusikk. Vi vil ha en livefølelse i musikken, man må se for seg et band som spiller sammen. Samtidig skal det være velprodusert, med rikelige instrumentale og vokale detaljer i et luftig lydbilde. Med god hjelp av produsent Ulf Risnes mener vi å ha fått til nettopp dette og vi synes resultatet ble så bra at vi må dele det med deg og alle andre som setter pris på rock sunget på norsk!

Syvsover har opparbeidet seg et solid ry som liveband og musikken deres har bl.a. vært å høre på NRK P1, P3 og radio P4.

Syvsover er:
• Andreas Bulling (vokal og gitar)
• Thomas Bulling (gitar)
• Frank Mæhle (trommer)
• Thomas Kjørnes (bass)