Tribute to Bj�rn J:son Lindh

Tribute to Björn J:son Lindh


Torsdag 22.09.22 Kl. 21:00 / Kr. 275,- / Billett

Morten Mortensen, har med sitt band turnert med programmet «Tribute to: Björn J:son Lindh i nordnorge i mange år. Programmet er en hyllest til den svenske fløytisten, komponisten, og jazzmusikeren som på tidlig 70 tall gjorde seg bemerket internasjonalt med sine albumer: Ramadan, Cous Cous, Sissel og Boggie Woogie. Björn J:son Lindh ble med disse albumene en stilskaper som inspirerte ikke bare fløytister men også musikere verden over. Han representerte det som på den tiden ble kalt for «The Scandinavian sound». 

Mortensen har tatt for seg materialet fra Lindhs fire første album, som også er de som blir stående som de mest representative for han. Morten Mortensen har i mange år studert musikken til J:son Lindh og hatt et ønske lenge om å sette sammen et program med hans musikk. Mortensen har høstet gode kritikker og lovord fra konsertene som han og bandet gjorde i fjor på sin turné i nord-norge, På Galleria festivalen i Mosjøen har han deltatt i flere år med Jethro Tull prosjekter. I august 2016 var Morten Mortensen med band invitert til Hemnes Jazz festival med Jethro Tull program som høstet veldig gode kritikker.

 

Björn J:son Lindh hadde sin storhetstid på 1970 tallet og frem til 75. Han satte så sterk påvirkning på skandinavisk jazz, slik at hans musikk og spill ble en stor inspirasjonskilde for musikere uansett instrument. Så man kan på mange måter si at Lindh viderefører utviklingen fra bl.a Herbie Mann. Lindh arbeidet i mange år med gitaristen Janne Schaffer. Sammen utviklet de en ny genre av nordisk Jazz/fusion. Lindh hadde også i mange år samarbeid med Abba. Albumene: Ramadan, Cous Cous, Sissel og Boogie Woogie er de som plasserte Lindh i Europatoppen i denne sjangeren. Og det er fra disse albumene musikken til denne produksjonen er hentet fra.Mortrn Mortensen Band:

Morten Mortensen - fløyter,Anders Hofstad Sørås - gitarer.Finn Guttormsen - bass.Christian Skaugen - trommer.Jørn Øien - piano/keys.

Lignende: