Christianssand String Swing Ensemble

200,- / 22.10.11 22:00 Del denne siden

Christianssand String Swing Ensemble sparker den 14. september i gang sin mest omfattende turné noensinne. Hele 30 konserter skal gjennomføres over hele landet frem til ensemblet lander i Nordfjordeid den 29. oktober.

Christianssand String Swing Ensemble (CSSE) ble startet i 1999, og er etter tolv år i den gode galskapens tegn nå ettertrykkelig satt på kartet som en grensesprengende bidragsyter på den norske livescenen. Dette gjennom utstrakt turnevirksomhet over hele landet, samt turnering i Norden, Russland og Argentina.

For et ensemble innenfor jazztradisjonen er en turné på 30 konserter i Norge ikke akkurat hverdagskost. Og det massive omfanget er bare én side av saken – besetningene og innholdet på konsertene vil i tillegg varieres markant underveis. I Finnmark vil CSSE stå på scenen sammen med den energiske duoen Fliflet/Hamre. Ved andre anledninger blir konsertene gjestet av lokale kor som framfører hele avdelinger sammen med bandet.

CSSE er et helakustisk band, men arrangører og publikum tyr til rockemetaforene når de skal beskrive opplevelsen av en konsert med ensemblet: En hardtslående energiutladning, med en nesten fryktinngytende intensitet, inkludert et nøye utvalgt repertoar som spenner over mer eller mindre hele det siste hundreårets musikkhistorie. Med påvirkning fra sigøynertradisjonen, franske chansons, litt opera og tradisjonell amerikansk jazz – til alt overmål blandet opp med sirkusmusikk ispedd en smule galskap - tar de seks ennå relativt unge musikerne publikum med både beundring og begeistring. Ensemblets eget skolekor blir som prikken over i´en i det som Moldejazz (2011) beskriver som ”en sjelden og unik kraft på den norske jazzscenen”.

CSSE ser med glede og forventning frem mot høstens konserter og takker sitt stadig voksende publikum for at de nok en gang krever sin dose med musikalsk fest og fyrverkeri til bygd og by.

Miguel Emilio D. Steinsland – vokal
Per Einar Watle – gitar, kor
Jarle Storløkken – gitar, kor
Brynjar Rasmussen – klarinett, kor
Marius Tobias Hoven – trombone, kor
Eirik Are Oanæs Andersen – kontrabass, kor

Program

neste ti konserter

Hele programmet