Carl Ferdinand: Releasekonsert nytt album "Morning light"

Kr: 100,- / 22.11.11 21:00 Del denne siden

Carl Ferdinand tilhører den generasjonen musikere som føler seg komfortable i flere musikksettinger og -genre. Dette gjenspeiles blant annet ved at de dukker opp i mange forskjellige sammenhenger. Carl Ferdinand har f.eks. spilt soul og funk med soulsangerinne Guri Stubberud og 11-mannsbandet The GrooveExperience, jazz med kvartetten Quarter Past og country med Silje Hrafa.

Nå er han klar med sitt første soloalbum. Et album han selv karakteriserer som eklektisk pop med sterkt fokus på melodi, og med innslag av rock, amerikansk folk, vestkystpop og jazz.

Albumet er spilt inn i Parachute studios, og blant gjestene på albumet finnes bl.a. Mathias Eick og Bjørn Klakegg.

Carl Ferdinand fokuserer sterkt på at musikken er organisk, med følelsen av å bli spilt av et band, og ikke en samling musikerne som bare har slumpet å spille sammen. - Jeg har jobbet med dette konseptet lenge, sier Carl. – Jeg liker bandfølelsen og de innspillene som kommer fra musikere i felleskap. Selv om de fleste arrangementene starter hos meg, har musikerne og min med-produsent, Roar Nilsen (Cumshots m.fl.), bidratt til at albumet har tatt retninger jeg ikke selv ville kommet opp med.

- Beskrivelsen eklektisk høres pretensiøs ut, men det handler bare om hva som er inspirasjonskildene mine. Jeg vokste opp med artister som The Beatles, Elton John, Joni Mitchell og Stevie Wonder. De ga meg en bred palett av musikalske genre. Jeg liker å blande sammen forskjellige stilarter, og få det til å høres ut som en helhet. Samtidig legger jeg vekt på det melodiøse og enkle. Musikk trenger ikke å være unødig komplisert.

Program

neste ti konserter

Hele programmet