Østkanten Bluesklubb: Spoonful of Blues

Billetter kr 200,- / medlemmer kr 150,-. / 23.02.18 22:00 Del denne siden

Spoonful of Blues er tilbake på Østkanten Bluesklubb! Spoonful of Blues er kjent for hele tiden å utfordre blues-sjangerens grenser, og har en unik evne til å skrive fengende låter som lett får innpass på radio og påkaller entusiastisk allsang på bandets konserter i inn og utland. Den siste plata som kom i 2017, «Howlin' Screamin' and Cryin'» er intet unntak i så måte. Spoonful of Blues har med sin unike blanding av tøff sørstatsblues og klassisk rock opparbeidet seg en posisjon som et av Norges beste liveband og mest karakteristiske bluesband. Spoonful of Blues er på alle måter en unik opplevelse, og bandets konserter er høyst vanedannende affærer. Dette blir en tøff kveld på Herr Nilsen!

Konsertstart kl 22.00.

Gjennom fengende rock, intens blues, hjerteskjærende Mississippi-soul og fengende pop skildres mennesker på siden av samfunnet. Musikken til Spoonful of Blues kan plasseres i et variert og utemmet musikklandskap i retning av The Rolling Stones, AC/DC, Tom Petty & The Heartbreakers, R.L. Burnside, Junior Kimbrough, North Mississippi Allstars, The Beatles, Canned Heat, Mott The Hoople og T. Rex. Da bandet i november slapp singelen «One Of The Boys» konkluderte avisa Telen i en rosende omtale med at Spoonful of Blues med dette har etablert en egen sjanger: "Norwegian glam blues".

«Howlin' Screamin' and Cryin'» er spilt inn i Juke Joint Studio på Notodden og er produsert av bandets frontfigurer og låtskrivere Morten Omlid og Jostein Forsberg. Her er det 11 låter som med sine medrivende rock, blues, soul og Americanaelementer lett engasjerer lytterne og trekker de med inn i Spoonful of Blues sin verden av mørke bakgater, lysskye elementer, ville rockeklubber og mennesker i konstant kamp med seg selv og med et samfunn der de aldri helt klarer å knekke tilpasningskoden.

Spoonful Of Blues turnerer norske klubber og festivaler med fulle hus og de turnerer stadig oftere internasjonalt med økende hell. Sverige, Danmark, Finland, Frankrike, Polen og USA står årlig på turneplanen, og bandet står bak plateinnspillinger som blir lovprist på begge sider av Atlanteren.

Foruten deres egne kritikererroste plateutgivelser så har Notoddenguttene vært involvert i tre album som har vært nominert til Blues Music Awards i USA: Super Chikans album ”Chikadelic”, Lazy Lesters store comeback-album «You Better Listen» og Louisiana Reds ”Back To The Black Bayou”. Med Super Chikan så vant de sågar Blues Music Awards i katergorien «Traditional Blues Album of the Year». Det er unikt og har ikke skjedd med noen norske bluesband hverken før eller siden.

Spoonful Of Blues er:
Jostein Forsberg: vokal, munnspill
Morten Omlid: gitar, vokal
Eskil Aasland: trommer, vokal
Tony Caddle: bass

Program

neste ti konserter

Lørdag 31.07.21 20:00

Oslo Jazzforum presenterer: Rubber Soul Quartet

Hele programmet