Bluegrass aften: Haley's Comet+ jam

Bluegrass aften: Haley's Comet+ jam


Torsdag 23.05.19 Kl. 21:00 / Kr. 170,- / Billett

“The kinetic energy shows up in how, with each of their tunes, they take some very old roots many new places”
-International Bluegrass Music Association.


En sen sommerkveld i 2015 satt Magnus med banjoen og jamma med likesinnede på en uteservering i Oslo sentrum, et av få steder som tillater slikt til skrekk for alle som har tatt inn på Thons hotell vis-a-vis. Det var god stemning, og han dro igang låten John Hardy. Midt i låta dukka det opp en kar med fele som ingen visste hvem var, og han så ut som han var rimelig klar for en solo. Et halvt minutt senere satt hele Oslos bluegrassmiljø med bakoversveis av et felespill man sjelden hører maken til på denne (og forsåvidt også den andre) siden av Atlanteren, og Magnus skjønte at dette var en kar han skulle ha mye med å gjøre de neste årene!


Haley's Comet ble startet kort tid etter, og har markert seg som en god kandidat til Norges mest hyperaktive bluegrass-duo. De har siden 2017 gitt ut platene Done Gone, Can't Make A Living og Live At Gjendesheim, og spilt på mange av landets fremste folkemusikk-scener og klubber. Duoen har fått internasjonal oppmerksomhet fra blant andre IBMA som kan regnes som høyeste hold for denne musikken.


Bandet begynte som en dogmatisk hyllest til den blinde felespilleren Ed Haley, en mytisk skikkelse med virke på 40-tallet som av frykt for å bli utnyttet av store plateselskaper nektet å la seg innspille. Siden har duoen lagd mange egne slåtter og begynt å synge. En konsert med Haley's Comet spenner mellom forrykende bluegrass, ferstemt sang, nydelige felevalser og frenetisk banjoplukk!


Meade Richter (fele og vokal) er en av USAs fremste unge felespillere, og etter a ha vunnet den prestisjetunge felekonkurransen under Fiddlers Grove i North Carolina tre ar pa rad fkk han ikke lov til a konkurrere mer! Magnus Wiik (banjo, gitar og vokal) er en prisbelønt norsk multiinstrumentalist, som med band som Julie & the New Favorites og Open String Department har han fatt kritikere til a rulle 6ere og hevde at han spiller banjo, dobro og mandolin som om han skulle gjort det siden Bill Monroes glansdager.


Foto: Thor Hauknes

 

Konsertstart 21:00

CC: 170/120Lignende: