Bluegrassaften: Haleys Comet + Jam

Bluegrassaften: Haleys Comet + Jam


Tirsdag 23.08.22 Kl. 21:00 / Kr. 200,- / Billett

Sesongens første Bluegrassaften blir med kanonduoen Haley's Comet - og da får vi besøk både fra North Carolina og Telemark. Det blir som vanlig akustisk bluegrassjam etterpå, så ta med et instrument og en venn eller to og møt opp!

Høsten 2015 dukket felespilleren Meade Richter fra North Carolina opp i Oslo, og Magnus Wiik som kjente godt til Meade fra YouTube og innspillinger kunne ikke tro sine egne øyne! Etter å ha blitt dratt med på en drøss med spillinger med bluegrass-bandene Julie & The New Favorites og Open String Department fant de begge ut at de måtte lage en utbrytergruppe som fokuserte på banjo og fele-formatet. Slik så Haley's Comet dagens lys, navnet er tatt etter den legendariske blinde felespilleren Ed Haley som etterlot seg en skattekiste av feleslåtter på noen svært skrukkete opptak fra 40-tallet.

Haley's Comet har gitt ut fire kritikerroste plater, og høstet positiv oppmerksomhet fra menigheten representert av International Bluegrass Music Association og Bluegrass Today. Duoen har turnert i Europa og Amerika, og gjort stor suksess på både klubber og festivaler. Musikken er både drivende og drømmende, og som Richard Burgess sa etter en konsert på Trad Session i 2018: “Jeg kan ikke tro det jeg hører! Enten mimer de, ellers har de øvd som f...!”

Meade Richter (fele og vokal) er en av USAs fremste felespillere, og etter å ha vunnet den prestisjetunge felekonkurransen under Fiddlers Grove i North Carolina tre år på rad fikk han ikke lov til å konkurrere mer! I dag spiller han fast med The Cleverlys, som med 270 konserter i året er et av USAs mest turnerende bluegrassband.

Magnus Wiik (banjo, gitar og vokal) er en prisbelønt norsk multiinstrumentalist, som med band som Julie & the New Favorites og Open String Department har han fått kritikere til å rulle 6ere og hevde at han spiller banjo, dobro og mandolin som om han skulle gjort det siden Bill Monroes glansdager.

Foto: Thor Hauknes

“The kinetic energy shows up in how, with each of their tunes, they take some very old roots many new places”

-International Bluegrass Music Association.

Lignende:
Onsdag 21.06.23 Bluegrassaften: Kitchen Shindig + Jam
Onsdag 28.06.23 Beth Chrisman med Lost Patterns & The Frauleins