Foto: Beinta á Torkilsheyggi

Espen Berg trio

kr 150,- / 23.09.15 20:00 Del denne siden

Espen Berg - piano
Bárður Reinert Poulsen - bass
Simon Olderskog Albertsen - trommer

Jazztrioen EBT slapp debutalbumet «Mønster» på det japanske plateselskapet Blue Gleam 20. mai 2015, til samstemt positive anmeldelser fra japansk presse. Trioens konserter på Trondheim Jazzfestival og Nattjazz i Bergen i år vakte stor oppsikt - omtalt som «et absolutt høydepunkt» (Tor Hammerø, TV2). EBT gjør lanseringsturneer i Norge, Europa og Asia det neste året, og er norsk representant i European Talent Program. Det tungt etablerte pianotrio-formatet har fått enda et nordisk tilskudd, som henter det beste fra den hardtsvingende amerikanske og eksperimentelle europeiske jazztradisjonen, iblandet skandinavisk dramatikk og lyrikk.

«Denne CD-en anbefaler jeg på det sterkeste!»
- JAZZ PERSPECTIVE, Takashi Yamamoto, produsent DIW/Disk Union Group

«Dempet, vakkert og dynamisk»
- JAZZ LIFE

«Gjennomtrengende, estetisk vakkert spill»
- CD JOURNAL

«Espen Berg er klar for hvilken scene det skulle være - hvor som helst.
Hører du Manfred Eicher?»
- Tor Hammerø, TV2

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=Bmw7YaKPT-A

Espen Berg er fra Hamar og bosatt i Trondheim hvor han tok mastergrad i utøvende musikk på jazzlinja ved NTNU i 2008. Espen har turnert rundt i verden med trioen Listen, blant annet i Syria, Spania, Belgia og på Cuba. Han har samarbeidet med artister som Per Jørgensen, Anders Jormin, Hildegunn Øiseth, Mathias Eick, Cantus, Tore Johansen, Eirik Hegdal, Mats Eilertsen, Susanne Lundeng, Arve Henriksen, Jovan Pavlovic, Amer Dahbar, Maher Mahmoud, med flere. Er også aktuell med et soloprosjekt, Trondheim Jazzorkester med Marius Neset, Trio Tett og Kåre Kolve Quartet. Espen har mottatt flere internasjonale priser og ble kåret til beste solist under Hoeilaart Int’l Jazz Contest 2007 i Belgia.

Bárður R. Poulsen er fra Torshavn, Færøyene. Han flyttet til Trondheim i 2011 og tok bachelorgrad på jazzlinja ved NTNU i 2014. Han er aktiv i flere jazz- og popgrupper, bl.a. The Fjords og Wako, og leder også en sekstett bestående av blant andre John Pål Inderberg og Vigleik Storaas, som slipper plate i 2015. I tillegg spiller han på «Sound of Music» som seWes opp på Trøndelag Teater i 2015. Som bassist er Bár∂ur inspirert av James Jamesons måte å bruke linjer til å omrisse harmonisk bevegelse, og Paul Chambers sin organiske tone og sterke sans for time.

Simon Olderskog Albertsen er fra Stjørdal i Nord-Trøndelag og har studert på jazzlinja ved NTNU i Trondheim. Han spiller for tiden i flere jazzgrupper i og utenfor Trondheim, men jobber også med folkemusikk, pop, og på Trøndelag Teater. Han slapp platen «War Wounds» i november 2013 med den engelske singer-songwriteren Mark Gregory, og «Adeln» i februar samme år med det svenske folk/jazzbandet med samme navn. Utover det har han turnert i Norge og Europa flere ganger, og spilt på et utall jazz- og folkemusikkfestivaler.

YouTube av Espen Berg trio

Espen Berg trio - arrangement facebook

www.oslojazzforum.no