Big Band Sunday:
Sandvika Storband feat. Lars Jansson

Kr 150,- + avg. / 23.10.16 20:00 Del denne siden

En av Nordens ledende pianister og komponister, gjester Sandvika Storband og Herr Nilsen. På programmet er Lars Janssons fantastiske musikk for storband. For anledningen har Lars skrevet ny musikk, dedikert til SSB, som urfremføres denne kvelden.

Lars Jansson er vel mest kjent for sin piano trio som uten tvil er en av de mest kjente skandinaviske jazzgruppene. Den atskillig kreditt internasjonalt, da særlig i Japan. Han har turnert internasjonalt med trioen. Han er også en kjent pedagog med professorat i Aarhus som var Danmarks første professorat i jazz. Han underviser nå også i Esbjerg og Göteborg. Han spiller på noen av de klassiske norske jazzutgivelsene som Radka Toneffs Winter Poem og It don't come easy samt Arild Andersens Green shading into blue fra en periode hvor han spilte mye med norske jazzmusikere.

Ellers har han en lang merittliste av samarbeid med musikere som Red Mitchel, Cæcilie Nordby, Steve Swallow, Lew Sollof, Bob Berg, Rune Gustafsson, Ulf Wakenius, Georg Riedel, Rigmor Gustafsson, Göran Fristorp, Jan Garbarek og Knut Riisnes. Jansson er også meget aktiv og anerkjent som komponist og har skrevet mye flott musikk for storband, mye av det er utgitt av Bohuslän Big Band og han har jobbet med flere band som Tolvan, japanske band og Bergen Big Band som urfremførte verk av Jansson på årets Vossajazz. Vi fremfører noen av disse nye verkene på Herr Nilsen.

Sandvika Storband anno 2016 er et av Norges ledende storband. Mange av utøverne har musikk som hovedbeskjeftigelse. Bandet er kjent for sitt veksthus for yngre musikere og sitt utstrakte samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazzpersonligheter. SSB har utgitt 11 CD-er som har fått svært gode omtaler i inn og utland.