So Are We   Sunniva Lundh

Avlyst!
So Are We + Sunniva Lundh


Tirsdag 24.03.20 Kl. 21:00 / Kr. 250,- / Billett

So Are We leverer americanainspirert popmusikk med fokus på historiefortelling. Musikken deres er stappfull av nydelige harmonier, inderlig vokal og treffende tekster. Sunniva Lundh ga ut sitt debutalbum  i januar 2019 med releasekonsert på John Dee i Oslo, gode omtaler og terningkast fem. Hun har oppnådd høye streamingtall på Spotify både i Norge og USA, og blitt kuratert inn på renommerte spillelister som New Music Friday, New Music Nashville, Nashville Stripped, Wild Country, Nu-Blue m.fl. 

Duoen So Are We, bestående av Guro Vikingstad på vokal og Stian Haslie på gitar, skriver låter med et spenn fra melankoli til lekenhet hvor et ærlig uttrykk står i sentrum. Guro Vikingstad sin nære og sjelfulle stemme, gjør tekstene levende. Duoen fokuserer på å skrive historier som er alt fra selvbiografiske til å handle om andre menneskers livssituasjoner. 

Siden So Are We sin spede begynnelse i 2015, har duoen gitt ut singlene «Heart On A Wire» (2017)og «My Dear» (2018) i tillegg til EP`en «So Are We» (2018). Deres første singel «Heart On A Wire» fikk terningkast 6 i Romerikets Blad med påfølgende ord; ”Det er sjelden en debut er så stødig og stilsikker”. Singelen ”My Dear” mottok også strålende kritikker og fikk 6/6 stjerner av Erik Valebrokk; «Snakk om umiddelbar ørefryd! Spørsmålet om dette er pop eller country er åpenbart påtrengende, men betyr det egentlig stort når det kommer til stykket? Til syvende og sist handler musikk for meg om hvorvidt det låter bra eller ei. «My Dear» låter Bra. Med en kjempestor B! »

EP utgivelsen i 2018 resulterte i en Norges turné med hele 15 konserter. So Are We har gjennom sine konserter bygget et solid publikum og mange lovord. Det sies blant annet at man får tidvis følelsen av å duve over et åkerlandskap som oser harmoni, ro og en vakker solnedgang av å oppleve duoen live. Etter mye tid i studio den siste tiden, ventes det nå ny musikk fra So Are We. Musikken vil fortsatt befinne seg i roots sjangeren, men nå med et enda mer organisk og upolert uttrykk. Vikingstad og Haslie produserer musikken selv, men har med seg et knippe dyktige musikere som spiller med blant andre Ida Maria, Erlend Ropstad, Thom Hell, Jonas Alaska og Garness. 

So Are We er: Guro Vikingstad (vokal), Stian Haslie (gitar), Silje Bråtveit Mygland (kor, gitar, perk.), Ruben Oma (bass) og Trym Gjermundbo (trommer)

 Sunniva Lundh har allerede sitt andre album på trappene til utgivelse. Tittelen på albumet er «Fall With Grace», og er en reise i levd liv. I albumet utforsker hun ulike livserfaringer og roller man kan ha som forelder, som barn av sine foreldre, som venn og (med)menneske. Hva gjør at vi blir som vi blir, og er det noe grunnleggende gjenkjennelig i disse livserfaringene? Sunniva skriver og fremfører sanger med et filmatisk preg, og hver sang er en historie for seg. Gjennom komposisjon og formidling og balanserer hun mellom det dypt personlige og det allmenne, universelt menneskelige. 

Mens hennes forrige album bar preg av et eksperimentelt lydbilde, er «Fall With Grace» mer jordnært og akustisk. Inspirert av folk og country, med et snev av soul, har musikken visse likhetstrekk med artister som Tracy Chapman, Norah Jones, First Aid Kit og Joni Mitchell. 

I bandet: Sunniva Lundh (vokal), André Viervoll (keyboard), Eirik Askerøi (Gitar), Eivind Norseng (Gitar og Steel), Øystein Bergsvik (Trommer) og Aksel Jensen (Bass).

Lignende: