Trond Granlund - plateslippkonsert "Tanken er fri"

Kr 230,- + avg. / 24.04.17 20:00 Del denne siden

Musikkens veier er uransakelige. Ateister røres av Deilig er jorden.
Republikanere blotter hodet når nasjonalsangen synges foran slottet. Og da terroristen i sitt manifest latterliggjorde arbeiderbevegelsens sangskatt, fornærmet han vår nasjonale musikalske selvfølelse uavhengig av vår politiske tilhørighet.

Enkelte ganger glemmer vi innholdet i sanger vi har sunget tusen ganger. Men Trond Granlund har i et halv sekel levd for å få publikum til å faktisk og virkelig høre sanglyrikk. Når han nå synger sine favoritter fra arbeiderbevegelsens sangskatt, får han oss til å oppdage disse tekstene på nytt og gjør dem relevante for oss igjen. Med en intensitet og oppriktighet som det tar tiår å tilegne seg nok erfaring til å uttrykke. Og med en genuinitet ingen manifest i verden kan umyndiggjøre.

Granlund kompes av Abildsø Spellemannslag, som tidligere har bygget Aasmund Nordstoga sitt rustikke og sjarmerende instrumentale rammeverk.
Arrangementene er utviklet og platen produsert av ”håndspilt-puritanerne”
John Vinge og Jørund Fluge Samuelsen og mastret i selveste Abbey Road.

Tanken er fri skriver nok et kapittel i Granlunds 50 år lange, innholdsrike karrierefortelling og bygger naturlig videre på hans trilogi Sanger jeg lærte av faren min (2010), Bror min og jeg (2012) og Sangene langs veien (2014) og vil formodentlig fungere som tankevekker, trøst og historiebok for både politisk og musikalsk interesserte mennesker.

Tanken er fri slippes på alle plattformer 21. April.

Program

neste ti konserter

Hele programmet