Earth Died Screaming

Kr 150,- / 24.09.11 22:00 Del denne siden

Travere fra Trondheims musikkmiljø samles for å hylle mesteren av grøfteblues!! Her finner du jazzere, rockere og det som verre er, som sammen gir en unik tolkning av musikken til Waits. Så hev whiskeyglassene og bli med oss i en vinglende Toms dans!

Line-up:
Marita Røstad- vokal & piano
Stian Leknes- vokal
Kurt Sprenger- gitar
Magnus Mortensen- kontrabass
Stian Omenås- trompet/perkusjon
Daniel Elide- trommer
Alessandro Elide- perkusjon

Konsertanmeldelser:

Dokkhuset 23. jan 2010:
En konge verdig
Med en stemme grovere enn sandpapir rasper vokalist Stian Leknes seg inn under huden på deg. Konserten åpner med en brutal tolkning av låta Clap Hands, der Leknes' fryktinngytende bassvokal balanseres mot stemmen til den pianospillende andrevokalen til Marita Røstad. Det er vanskelig å tenke seg en verdigere hyllest av en kompromissløs legende som Tom Waits. Earth Died Screaming behandler det aldrende ikonet med respekten han fortjener. I lokal kontekst klarer bandet å fylle Dokkhuset til randen og publikum med et ønske om å ta dem med seg hjem, slik at det kan gjenoppleves. For hvis du ikke var på Dokkhuset denne kvelden, skal du vite at du gikk glipp av noe stort. Earth Died Screaming er et syvmannsorkester som på alle måter holder seg innenfor legenden Tom Waits' rammer. På samme tid sprenger de grenser med sine musikalske tolkninger av Waits' materiale. Om en musiker skal trekkes frem av det eminente orkesteret, må det være trompetist og perkusjonist Stian Omenås. Trompet har aldri vært kulere! Mellom harde låter som deres selvtitulerte Earth Died Screaming er det roligere innslag som Grapefruit Moon. Dette er bare èn av de skitne balladene som setter seg, der Røstad på piano kanskje briljerer i større grad enn Leknes. Tolkningen av låta Little Drop of Poison er et eksempel på hvor godt samspillet mellom den mørke whiskeysmurte vokalen til Leknes og den sarte, men kraftfulle stemmen til Røstad fungerer. Bestialsk humor blandet med noen dråper melankoli gjengis bedre i denne låta enn i noen andre.(...) I anledning Waits' 60-årsdag har utallige artister hyllet ham med sine tolkninger av det omfattende låtmaterialet, men ingen smigrer mer enn Earth Died Screaming gjorde på Dokkhuset denne kvelden.
Earth Died Screaming presenterte en uforglemmelig tolkning av Tom Waits' omfattende arkiv. (Hilde Ørbo, Under Dusken nr 2 2010)

"En hyllest til det aldrende ikonet Tom Waits står for konserthøstens foreløpige høydepunkt i Bø i Telemark
...Kombinasjonen av diverse skramleperk, Kurt Sprengers særegne gitarlyd, og Stian Leknes’ whiskydryppende og bekmørke vokal gjør at musikerne greier å gjenskape magien til originalen, samtidig som den kvinnelige vokalen gjør Earth Died Screamings tolkning til noe unikt (...) Både Leknes og Røstad synger like imponerende hele konserten igjennom, uansett om de framfører ballader som Rubys Arms, eller den tunge og misantropiske Misery Is the River of the World." (www.groove.no Erle Hind)

"På Blæst tok Marita Røstad og Stian Leknes (...) publikum med storm. Tett stemning, perfekt samspill, gode låter herlig driv." (www.jazzfest.no)

"...en flott og medrivende hyllest til Tom Waits"(Jan Granlie- www.jazznytt.no)

Program

neste ti konserter

Hele programmet