Petter Wettre/Hans Mathisen m/ Pepe Rivero trio

kr 150,- / 25.04.15 16:00 Del denne siden

Petter Wettre - saksofon
Hans Mathisen - gitar
Pepe Rivero - piano
Reinier Elizarde Ruano (El Negron) - bass
Georvis Pico Milian (Pico) - trommer

Pepe Rivero spilte for første gang i Norge i fjor under Fjordjazz sammen med Hans Mathisen og Sandefjord Storband. I år kommer han tilbake med sin egen trio for å holde åpningskonsert på Fjordjazz 2015 sammen med byens egne Hans Mathisen og Petter Wettre. Dagen etter har de konserter på Herr Nilsen i Oslo og Union Scene i Drammen.

Pianisten og komponisten Pepe Rivero er en del av den nye generasjonen cubanske musikere som har markert seg på den internasjonale jazzscenen. Han har opptrådt i ulike formasjoner på internasjonale jazzfestivaler som anerkjente Montreux Jazz Festival, og jazzscener i Danmark, Tokyo, Frankrike, Tyskland, Australia, Washington, New Haven og New York. I Madrid og México er Pepe Rivero musikalsk leder for festivalen «Clazz, Continental Latin Jazz».

Som jazzmusiker og komponist med en klassisk arv fremstår Riveros musikk som en rekke overlappende og komplekse harmonier samtidig som den gir inntrykk av å være en unik enhet, udelelig og universell. En finner også elementer av cubansk musikk, latin jazz og bossa nova.

Hans Mathisen har jobbet som frilanser i 25 år, og har turnert verden rundt. Han har jobbet både som komponist, arrangør og som musiker for ulike profesjonelle ensembler, mest kjent er Kringkastingsorkesteret og Kongelige norske marines musikkorps. Som komponist er han kjent for musikken til den kritikerroste filmen "Salmer fra kjøkkenet". Og som soloartist mottok han en Spellemann for beste jazzalbum "Quiet Songs" i 2005. I fjor ga han ut sitt tredje album, "The Island", hvor han inviterte med seg venner fra Norge, England og Tyskland, blant dem den store pianisten Jason Rebello.

Petter Wettre har siden tidlig på nittitallet markert seg som en av de viktigste aktørene på den norske jazzscenen, og er en av de mest virtuose saksofonistene vi har i Norge i dag. Han er kjent for å spille jazz som groover, selv om det musikalske uttrykket ligger nærmere avantgarde enn swing og bop-tradisjon. Han har gitt ut hele 16 album i eget navn, noe som resulterte i to Spellemannspriser i jazzkategorien. Han har samarbeidet med kjendiser som Dave Liebman, George Garzone og Manu Katché, i tillegg til et stort antall norske og skandinaviske artister.