Frode Thingnæs kvintett

kr 200,- / 25.06.16 16:00 Del denne siden

Magnus Thingnæs - piano og keyboard
Håvard Fossum - saksofon
Pete Knutsen - gitar
Jan Erik Kongshaug - bass
Thor Andreassen - trommer

Frode Thingnæs gikk bort 15. november 2012. Frode hadde status som en av Europas dyktigste trombonister, arrangører og komponister. De fire gjenværende medlemmene valgte å fortsette kvintetten i Frodes ånd og under samme navn, men med varierende gjestesolister.

Kvintetten ble dannet i 1978 da de ga ut albumet Night Sounds og ble i 1980 tildelt Spellemannprisen for årets jazzplate med Direct to dish/disc, det første direktegraverte album utgitt i Norge. Under DølaJazz i 1981 spilte kvintetten inn livealbumet Queen Python.

I 2007 introduserte Frode sin sønn, Magnus Thingnæs, på piano og keyboards etter Henryk Lysiak som gikk bort i 2005. Magnus har sin musikalske bakgrunn som elev av Henryk og pianostudier ved Berklee University i Boston USA.

Jan Erik Kongshaug, bassist og komponist, er en svært etterspurt lydtekniker og er daglig leder av Rainbow Studio i Oslo som har blitt et samlingspunkt for verdens jazzelite.

Pete Knutsen, gitarist, komponist og arrangør og Thor Andreassen, trommer, har spilt sammen i ulike band. De ble tildelt Spellemannsprisen i 1972 med Popol Vuh/Popol Ace, og har begge deltatt på en mengde studioinnspillinger.

Solist på tenorsaksofon, Håvard Fossum, har markert seg i norsk musikkliv etter musikkstudier i Trondheim og ved University of Miami samt lang erfaring som studiomusiker i USA. Han ble etter retur til Norge en svært attraktiv arrangør og studiomusiker med deltagelse i mange profilerte bandprosjekter.

Kvintettens konserter henter i hovedsak materiale fra egne plateutgivelser, men også ispedd standardlåter fra jazzhistorien.

https://www.facebook.com/events/989379651117827/

Program

neste ti konserter

Hele programmet