The Contenders

Kr 200,- + avg. / 25.06.18 21:00 Del denne siden

The Contenders - 30 års jubileum.
The Contenders ble dannet i 1988 og fikk sin fullverdige besetning av opprinnelige Solør-karer i 1990. Startet opp som husband – inspirert av tidens americana- og roots-bølge – og som en slags norsk variant av bl. a NRBQ, the Fabulous Thunderbirds, Los Lobos, Dr. Feelgood og Rockpile – på legendariske Cruise Café i Oslo, et mekka for Americana-interesserte på 80-90-tallet. Repertoaret startet med en blanding av boogie-woogie i New Orleans-stil, rhythm & blues, rocknroll, countryrock mm - en blanding av kjente og ukjente coverlåter men med stadig flere egne låter. Bandet fikk kontrakt med plateselskapet EMI (nå Warner) og spilte inn sin første LP «The Contenders» på fire dager i mars 1989.

I 1992 kom oppfølgeren «Radioland» som solgte nesten 15 000 album og singelen nådde førsteplass på de norske radiolistene. Samme år fikk the Contenders varme opp for Tom Petty & the Heartbreakers på to konserter i Sverige – for tilsammen nesten 20 000 mennesker – et absolutt høydepunkt. I 1994 kom albumet «Amors Bil» der bandet debuterte med et helt album med norske tekster. Samme år spilte bandet på OL-scenen i Lillehammer sammen med DeLillos, der dobbeltkonserten fikk dobbel-6 på terningen av Dagbladet.

Bandet roet ned aktiviteten i 1995 men har egentlig aldri offisielt lagt opp. Medlemmene har i en årrekke bidratt på en rekke plater og konserter med blant annet Roy Lønhøiden, Trond Granlund, Martin Hagfors, JT Lauritsen og nylig vellykket Tom Petty Tribute på Herr Nilsen. I år fyller The Contenders 30 år og har vært i studio med nye låter og vil returnere for en serie nye konserter - utvidet med blåserekke - med start på Herr Nilsen!

Band:

Bjørn Kulseth – vokal og gitar
Stein Kulseth – vokal og piano
Arnfinn Tørrisen – gitar
Odd Eirik Fleischer – bassgitar
Per Ivar Stræte – trommer
Audun Os – tenorsaksofon
Kåre Rognsaa – barytonsaksofon

Program

neste ti konserter

Hele programmet