Roy Lønhøiden

Kr 150,- / 26.02.11 22:00 Del denne siden

En praktisk talt samlet norsk presse har gitt Roy Lønhøiden fra Finnskogen sine tre siste album, «Når dagen demrer blått»,«Sanger fra skogen» og «Det ensomme landet» glimrende kritikker. De to siste også nominert til Spellemann-pris. Lønhøiden trollbinder publikum med sine låter og historier på alt fra mindre intimkonserter, kulturhus, kirker til større festivaler, i et musikalsk landskap der «Johnny Cash møter Alf Prøysen».

Roy Lønhøiden solo debuterte i 2004 med albumet «Det ensomme landet», som Dagbladet kåret til den 4. beste norske plate utgitt dette året, og inkluderte den Pl A-listede låta «En fin kveld å leve». Den legendariske svenske musikkjournalisten Lennart Persson (Expressen, SVT, Rootsy.nu mm) hadde Roy på topp på hans «bast just nu»-liste i mars 2005: «Lønhøiden beråtter sine historier från hjartat, med en rost full av sjålvsåker overtygelse om att den bår.» Oppfølgeren «Sanger fra skogen» ble spilt inn i en gammel røykstue på et torp midt inne på Finnskogen og inkluderte en duett med Henning Kvitnes (<dagen demrer blått», det tredje albumet i Lønhøidens Finnskogen-trilogi. Han fikk nok en gang glimrende kritikker, nok en Spellemannnominasjon og en ny radio-hit med signaturlåta «Vann og ved».

Nylig kom samlealbumet «Tilbake i tid - De beste sangene» som innholder 19 spor, 16 sanger hentet fra hans «Finnskogen-trilogi» og en helt ny låt «Tilbake i tid», fra et spennende, nytt samarbeid med produsent Frode Jacobsen (Madrugada, Ingrid Olava m.fl.), en av flere låter nylig innspilt i Malabar Studio, Oslo. En helt ny låt innspilt i Malabar, med tittel «Hit hvor toga går", er med på samlingen «Hjertestups«. Dette er en plate hvor inntektene går til Tyrilistiftelsen, og hvor mange av de større navnene i norsk rock medvirker.

Program

neste ti konserter

Hele programmet