Østkanten Bluesklubb presenterer: Stefan Grossman og John Renbourn

Billetter kr 250,- / medlemmer kr 200,- selges i døra og på Billettservice. / 26.06.09 22:00 Del denne siden

Legendene John Renbourn og Stefan Grossman kjører konsert på Herr Nilsen i tida mellom de kjører workshops for påmeldte deltakere på Øvingshotellet. Her gjelder det å kjenne sin besøkelsestid!

John Renbourn
John Renbourn er en legende – i levende live! Tidlig på 60-tallet var han med på å skape en ny bølge innenfor britisk visesang og musikk. Tradisjonell folkemusikk, som den gangen ikke inkluderte gitar, ble blandet med amerikansk blues- og rootsmusikk. John jobbet tett med blant andre Bert Jansch på ulike klubber i London og sammen dannet de folkrockgruppen Pentangle. Mye av den gitarbaserte visesangen vi hører i dag trekker veksler på det originale arbeidet fra denne tiden.

Stefan Grossman
Stefan Grossman blir omtalt som en av verdens beste gitarister. Han er en gitarist fra New York, både kjent for eget gitarspill, og for å ha brakt musikere som Mississippi John Hurt og Rev. Gary Davis fram. I den senere tid er han også blitt kjent for instruksjonskassetter og videoer med spilleteknikker.

Countrybluesen er en musikkform fra sydstatene i USA, som i motsetning til den mer elektrifiserte Chicago-blues preges av enkle akustiske instrumenter og enslige utøvere, men ofte med raffinerte og kompliserte spilleteknikker. Utøverne ble opp gjennom 60- og 70-åra gjenstand for "oppdagelse" av unge, hvite entusiaster som Stefan Grossman og andre, som har brakt denne musikkformen ut til nesten alle andre avkroker i verden.