Geir Bertheussen Blues Express

Billetter kr 200,- / medlemmer kr 150,-. / 26.09.14 22:00 Del denne siden

Blues fra Nord-Norge denne fredagen. Geir fra Tromsø er en av de mest fargerike personlighetene i det norske bluesmiljøet, og konsertene hans er alltid en stor opplevelse med en vellykket krysning av strålende musikk og showmanship.

Geir Bertheussen Blues Express er et hardtsvingende bluesband fra Nord-Norge som baserer utrykket sitt på Chicagobluesen. Geir selv, reiste på en "studietur" nedover Highway 61 i fjor, fra Chicago, Illenois i nord, til Clarksdale, Mississippi i sør. I Chicago fikk han anledning til å spille for fulle hus på selveste Buddy Guy Legends, og fikk bla. møte mannen (Buddy Guy) i egen person som hele kvelden satt der og nikket bekreftende. Og dette var altså starten på deteventyret bandet nå er i ferd med å begi seg ut på. For turen til Geir gikk som sagt lengre sør, nemlig til bluesen vugge i dypeste Mississippi. Og på en av de eldste bomullsplantasjene som enda står igjen, sådde han ideen om en liveinnspilling der, akkurat slik mentor og venn, Charlie Musselwhite som Geir og hans band varmet opp for på Nidaros Bluesfestival i 2010, gjorde i fjor med sin siste utgivelse. For bandet skal nemlig tilbake dit i Oktober 2014 og spille inn sin neste plate - live selvsagt. Flere festivaler er allerede booket, bla. King Biscuit Blues Festival i West Helena, Arkansas, Highway 61 Blues Festival i Mississippi, Hal & Mals, for å nevne noen. Bandet skal reise fra New Orleans til Memphis, via Clarksdale. Rett tilbake til kilden med andre ord. King Biscuit er kanskje den gjeveste bluesfestivalen i verden.
I allefall for bluesartister.

Geir Bertheussen selv har vært utøvende bluesmusiker i 25 år. Han synger blues på mange måter slik Howlin Wolf gjorde det i sin tid, og munnspill trakterer han bedre enn noen gang. Han var på 90 tallet en av mange bluesartister i landet som opplevde en renessanse innen sjangeren og spesielt i Nord-Norge ble Bertheussen godt kjent. Han spilte inn en Live CD hos NRK i 1995 "Live", og fulgte opp med nok en CD i 1997 "Live At Shit Happens MC". I 2001 spilte han inn sin første studio CD "Grounded" som ble tatt imot med strålende kritikker i både bluesmiljøet og ellers. Turneer land og strand over hele Norge i en årrekke, ledet til neste innspilling som først kom i 2011, men med ny og mer stilsikker besetning. Bare håndplukkede musikere av Bertheussen selv, som teller Kai-Sverre Fjellberg på gitar, Trond Hansen på Bass og Kåre ”Lefty” Amundsen på trommer utgjør i dag hans faste backingband.

Program

neste ti konserter

Hele programmet