Engla & Banditta

Engla & Banditta


Lørdag 26.10.19 Kl. 22:00 / Kr. 250,- / Billett

Engla & Banditta befinner seg i et viltvoksende rocka landskap! Bandet består av fem råtøffe damer med glimt i øyet, med stor spilleglede, elektrisk formidlingsevne, humor og fengende låter! 

TOVE BØYGARD: Gitarspillende sangfugl fra banjolandet øverst i Hallingdal. Tove har gitt ut 7 plater med egne låter, der samtlige utgivelser har mottatt ovasjoner fra en samlet musikkpresse. Med siste soloplaten, «Jord», gav Aftenposten henne terningkast seks og konstaterte at Tove Bøygard er «en formidabel artist, tekstforfatter og låtskriver». Dagsavisen kvitterte med: «Kunne vært Springsteen på sitt beste og mest klartenkte». Dagbladet beskrev henne som: «En god miks av Emmylou Harris, Lucinda Williams og Patti Smith», og svenske HiFi och Musik utnevnt henne til «Nordens bästa contrysångerska». Hun er også kjent fra duoen Bøygard, som med plata ”Blågras på Skrindo”, ble Spellemannsnominert i 2014. Som tidligere pønkspillende Blitz-gitarist er hun storfornøyd med at Engla & Banditta er totalt sjangerblinde med rocka strenger i alle retninger!! 

SARA ANDERSSON: Denne svenskeimporten av en gitardame speller fletta av de fleste, uavhengig av kjønn. Sara er et råskinn på scena, som med sin trådløse Gibson fort kan sitte på ryggen din og spelle dette årets mest hårete solo. Attpåtil skriver og synger hun fantastiske viser på svensk. Sara har blant andre spilt med Split Image og Halvsøstra til Kirsty.

VENJA RUUD NILSEN: Denne kastanjett-spillende bassisten er så groovy at det er umulig for folk å stå stille når hun slår an tonene som treffer midt i mellomgolvet! Merittlisten over band hun har bassa i er lang, - vi nevner her: Halvsøstra, Gaya, Keisersnitt og Rimestad Rock and Polka band.

BENTE MARI MORTENSEN: Torskejegern fra Vega gir deg blåtoner og ramsalte rytmer fra den ytterste nøkne ø. Med saksofon, stemme, klang og rytme kan hun klemme vann ut av den hardeste stein. Hun har rokka og spilt i hele Norge fra Longyearbyen i nord til Oslo i sør.

ANN KRISTIN GÅSBAKK: Oppfostret på Trønderrock, korps og gospel gjør denne trommisen frisinnet og leken - solid fundamentert i en stødig rockefot.Fra en tidligere variert rekke av sjangere og form, er hun for tiden også trommis i XELERATE og Porridge.

Lignende: