Sandvika Storband & Erik Smith:
The Great Big Band Drummers

Kr 170,- / 27.01.19 20:00 Del denne siden

Erik Smith trommer med Sandvika Storband og gir høydepunkter fra storbandhistorien!

Erik Smith har vært trommeslager fra han var guttunge og er en fenomenal internasjonal stjerne. Han tar publikum og Sandvika Storband gjennom storbandhistorien sett fra de store bak trommene. Ved siden av fremragende trommespill får vi høre om musikken og personlighetene fra trommeprofessoren Smith. Vi får høre musikk fra Gene Krupa og Basies to største, Sony Paine og Butch Miles. Louis Bellson hadde Sandvikas gode venner Don Menza og Bobby Shew i bandet og vi får høre låter fra dem som de trespilte sammen på Ronnie Scotts med Big Band Explosion. Mel Lewis band med Thad Jones er sentralt og vi er innom Kenny Clarks Europastorband med Francy Boland. Erik er jo ekspert på Buddy Rich og byr på noen av bandets favoritter fra den kanter. Vi presenterer jazzmusikk på sitt beste. Hardtsvingende trommer og tett og velklingende storband.

Erik Smith begynte som Buddy Rich å spille trommer i veldig ung alder og ble med i farens orkester som 12 åring. Senere har han jobbet med de fleste i Skandinavia og med en imponerende rekke internasjonale artister. Erik leder sine egne grupper, Erik Smiths Trio og et funk/R&B orkester med ni av fremste musikerne i Norge, Smiths Venner. Han underviser ved Norges Musikkhøyskole og holder en masse clinics og underviser og instruerer omkring. Erik har fått spellemannsprisen.
Her opptrer han som kjenner, tolker, ekspert og fan av Buddy Rich og hans musikk og trommespill. En trommis og Buddy Rich tolker i verdensklasse. Bandet og Erik har gravd seg videre tilbake i diskografien og funnet nye skatter å presentere for publikum.
Gene Krupa - var trommespillende storbandleder, men også komponist og skuespiller kjent for sin energiske spillestil. Han regnes som en av dem som har betydd med for utviklingen av trommespill i jazz var en av de første med store trommesoli.

Sonny Paine - er mest kjent for sine ti år med Basie. Han spilte med Basie fra 1954 og spiller derfor på mange av de klassiske albumene som The Atomic Mr. Basie. .

Mel Lewis - tilførte storbandmusikken mye nytt gjennom arbeidet med Thad Jones/Mel Lewis Jazz Orchestra. Bandet begynte som et jam band på Village Vanguard og turnerte etterhvert over hele verden.

Buddy Rich - Fra 1966 til han døde i 1987 ledet Buddy Rich sitt eget storband og satte udødelige spor i jazzhistorien. Erik Smith har alltid hatt Buddy som sitt store forbilde og musikken til Buddy Rich storband ligger midt i Sandvikas stil og interesse. Bobby Shew og Don Menza er blant Buddys musikere som har jobbet med Sandvika og overlevert Buddy Richs meldinger til bandet. Buddy Rich spilte med flere av de store storbandpersonligheten før han startet sitt egent band, slik som Artie Shaw (1939), Tommy Dorsey (1939–1942, 1945, 1954–1955), Benny Carter (1942), Harry James (1953–1956).

Sandvika Storband anno 2019 er et av Norges ledende storband med Eckhard Baur som kunstnerisk leder. SSB har utgitt 11 CD-er som har fått svært gode omtaler i inn og utland.