Foto: Kristin Aafløy Opdan

Julie Willumsen

Kr 150,- / 27.04.12 22:00 Del denne siden

For to år siden slapp Julie Willumsen sitt debutalbum "Waltz for Valentines", et album som lekte seg innen et stort sjangerlandskap..forvirrende for noen, til stor glede for andre! Farojournalen titulerte Julie som en låtskriver av internasjonalt format og beskrev henne som en artist som minnet om Janis Joplins forspilte talent. I disse dager spiller Julie inn sitt andre album i samarbeid med produsent Henrik Maarud.

I fjor dro Julie nordover for å skrive ny musikk, etter 10 år i Oslo. Med omgivelser preget av rå natur, midnattsol, mørketid, nordlys og uvær, fellesskap og ensomhet, samhold og jantelov, har Julie skrevet musikk med fotfeste i sine nordnorske røtter;

Janis finnes nok fortsatt i Julie, men denne gangen er det i såfall ei nedstemt oglavmælt Janis Joplin.. De sitter i et mørkt naust mens storhavet bølger utenfor og nordvæst'n stormer i harde tak. Musikken leker seg i et organisk landskap hvor
støvet har blitt børstet av gamle keyboard, et gammelt stuepiano og en gammel
rhodes. Språket har gått fra å være kontinentalt til å bli lokalt, stemmen og melodien er i fokus og med den bredeste dialekt forteller Julie historier som alle forstår, innpakket i et lydbilde som fester seg under huden. Og blir der.
Den 27.april får publikum en eksklusiv forsmak på det kommende albumet ”Ikkje vækk mæ før æ våkna”. Julie og hennes eminente band gleder seg til å spille på Herr Nilsen igjen!

Program

neste ti konserter

Hele programmet