Østkanten Bluesklubb presenterer: Rita Engedalen og Backbone møter Petter Baarli

Billetter kr 200,- / medlemmer kr 150,- kjøpes i døra eller på Billettservice. / 27.08.10 22:00 Del denne sidenDelta

Rått! Intenst! Forførerisk! Rita Engedalen og bandet Backbone har klare referanser og assosiasjoner til blusens og rockens energibomber som Janis Joplin, Etta James, Irma Thomas og Tina Turner – lar ingen få sitte likegyldig i lokalene.

Har man først hørt denne vokalisten utfolde seg sammen med noen av landets beste musikere innen R&B-sjangeren – glemmer man det ikke.
Det er avisomtaler, etterspørsel og ikke mist publikum et godt nok bevis for.
Låttmateriale og musikals temperament tar utgangspunkt i Kongsberg-jenta Rita Engedalens kraftfulle stemme. Med henne går vi tilbake i tid, til den gangen blusens og rockens tøffeste damer sto på scenen og sang sjela av seg – og fletta av publikum. Repertoaret pulserer mellom tradisjonel blues, rocka blues og blues på rå og funky grunn.

"Backbone" med Rita som utilgjort midtpunkt, startet i "bluesbyen" Notodden i 1997. De har gjort seg bemerket på flere bluesklubber rundt om i landet, og spilt på blandt annet Notodden Bluesfestival (der Rita deltar for femte gang i år!), Odda Bluesfestival, og Sandnes Sykkel Bluesfestival.
To ganger har de fått folk til å sette sjøbein på "Blues-cruise"– og det var ikke fordi det var høy sjø... I år kommer de tilbake.

I fjor gav Rita ut promo-cd`n "Turtle Blues", en helakkustisk plate innspilt i det populære Juke Joint Studio på Notodden. Med seg hadde hun sin faste gitarist Morten Omlid og Jostein Forsberg på munnspill. Dette førte til at "Turtle blues" kom gjennom nåløyet til "by:larm", og representerte dermed gammel blues på en festival med vanligvis det hippeste av nye trender innen musikk!
Roots ligger hennes hjerte like nært som bluesen, noe som høres på denne plata.
At Rita så totalt har publikum i sin hule hånd, kommer ikke bare av stemmeprakt, innlevelse og energi. Hun lærte nok mye om hva publikum vil ha, og hvordan de vil ha det – etter sine ti år som pubmusiker "on the road".

Sammen med "Backbone" skyter hun kraftsalver.

Dette er blues som setter seg i ryggraden!

Backbone
Ritas "ryggrad" består av flere veteraner som gjennom tiår har gjort seg bemerket på norske blues-scener;
Morten Omlid på gitar, finnes i mang en musikkjournalists arkiv. Ikke bare på grunn av alle superlativene han er tildelt for sine musikalske prestasjoner – men også i form av bilder, der fotografene går amok over hans tusen intense ansiktsuttrykk når han utfolder seg. Omlid er sterkt engasjert i hjembyen Notoddens bluesmiljø, og har spilt med store navn som Johnny "Guitar" Watson.

På bass finner vi Jens Haugen fra Akkerhaugen, som sammen med Omlid også spiller i "The R&B Express" og "Spoonful of blues". Han har Oslo-røtter tilbake til 60-tallets Club7, og har spilt med blant annet Ike Turner, Arild Wickstrøm og "Louisianna Red". Haugen er kjent for sitt utsøkte tonevalg, og grunnfjellets stødighet i kompet.

På trommer finner vi Eskil Aasland fra Vestfossen som også spiller med Spoonful of Blues .Han har tidligere spilt noen år med Notodden Bluesband.