Østkanten Bluesklubb presenterer: Ronni Le Tekrø møter Buzz Brothers

Billetter: kr 200,- /medlemmer kr 180,- selges i døra og på Billettservice. / 27.11.09 22:00 Del denne siden

Blues møter heavy-metal: Vi gjentar suksessen fra oktober 2008 og serverer på ny en original musikalsk go'bit på intime Herr Nilsen.

Ronni Le Tekrø
Ronni Le Tekrø (født Rolf Ågrim Tekrø) er best kjent fra heavy metal-bandet TNT. Han har siden 80-tallet vært en av verdens mest innflytelsesrike heavy-gitarister.

Blant Tekrøs inspirasjonskilder kan man nevne Jimi Hendrix, Uli Jon Roth og Tony Iommi. Ved siden av TNT og en solokarrière har han også samarbeidet musikalsk med Terje Rypdal. Tekrø ble på midten av 80-tallet kåret til en av verdens ti beste heavy-gitarister, og regnes blant mange for å være den største.

Han har de senere årene etablert eget musikkstudio på et gårdsbruk på Nyhagen i Vestre Toten. Studioet og omgivelsene rundt ble brukt som lokasjon for TV-serien Rockeskolen på TV2 høsten 2007. Boka om Ronni Le Tekrø kom i 2007 og har fått den klingende tittelen HEKTA. Den er skrevet av VG's Stein Østbø.

The Buzz Brothers
The Buzz Brothers er en trio bestående av rutinerte musikere som skriver og spiller blues. Erik Harstad er frontmann i bandet og har i hele sin musikalske karriere spilt og skrevet blues. Hans følsomme, særegne spillestil gjør Harstad til en av landets fremste gitarister innen sin sjanger.

De tre buzzbrødrene har en lang karriere det norske bluesmiljøet og er flittig brukt som backingmusikere. Stilarten ligger innen rammene av amerikansk blues fra 50- og 60 årene, men som produkt av sin egen tid blir det musikalske uttrykket også influert av nye innfallsvinkler til musikkstilen. Musikken svinger godt, har bred publikumsappell og trioen presenterer et originalt og lyttervennlig repertoar. Dette er først og fremst ”live” musikk.