Brennen Leigh

kr 150,- / 13.07 2010 kl 21:00 Del denne siden

Brennen Leigh fra Austin, Texas er tilbake i Norge og på Herr Nilsen, denne gangen med ny plate i veska. Hennes nye plate ”The Box” er en videreføring av stilen som Brennen Leigh har vært en kompromissløs lojal eksponent for, nemlig tradisjonstro country & bluegrass med gode tekster i samme sjanger.

Her er historier om tro- og troløs kjærlighet, rustne drømmer, helter og kjeltringer, ensomme tog og pinte sjeler. Hennes omgang med tekst og låter er karakterisert som befriende enkelt og samtidig bemerkelsesverdig talentfullt, altså fullt i tråd med den sjangeren hun opererer i.

Brennen Leigh har i løpet av få år etablert seg som en av Texas fineste ”singer&songwriters”. Hun har fått strålende anmeldelser for plater og konserter og hun er av anerkjente kritikere blitt sammenlignet med de største og spådd en lysende fremtid. I 2003 ble hun kåret til ”Texas’ Female Vocalist of The Year”. Rekken av musiker- og artiststørrelser som har bidratt på Leighs’ produksjoner og som hun har spilt med bør også bekrefte hennes status – Charlie Louvin, Jim Lauderdale, James Hand, Roscoe Beck, Earle Poole Ball, Cindy Cashdollar m.f.

Brennen Leigh og hennes bror Seth Hulbert som backer på gitar kom til Norge for første gang i 2006 og har siden det vært tilbake fra Austin flere ganger og opparbeidet et publikum i Norge som vet å sette pris på god og ærlig musikk. Brennen og Seth setter også stor pris på sitt norske publikum hvilket også vises på konsertene. Med seg på turne i Norge har Brennen Leigh sitt faste norske backingband;
Tore Blestrud – Steelgitar & Dobro, Olav Torgeir Kopsland – Gitar & Mandolin, Ivar Thomas – Bass, Finn Håkon Borgi – Trommer & Perc.

Program

neste ti konserter

Hele programmet