Bluegrasskveld med Laffen & Ingefolket og Drolsum Stasjon

Kr 100,- / 28.11.12 21:00 Del denne siden


"Laffen og Ingefolket" består av:

Olav Christer Rossebø, Ingemund Askeland, Anne Lise Frøkedal og Ingeleiv Berstad. De spiller låter tuftet i cajun-tradisjonen, og vi bli et frisk innslag denne kvelden!

Drolsum Stasjon

Det er i dag mange år siden NSB bestemte seg seg for å sette kroken på døra på erverdige Drolsum Stasjon. Stasjonsbygningen er vekk, men det skiltes fremdeles til dette trafikkale knutepunkt ved Tyrifjordens bredd. Som et blaff fra fordums tid lyste et av disse skiltene mot Olav Risan da han kjørte på drollske trakter en vårdag i 2010. Tanken om å danne et lokalt blågressorkester hadde vært i tankene hans allerede; nå var også navnet på herligheta klart. På rad og rekke dukket de frem fra skjulestedene sine med gitar, fele, mandolin og dobro klare til å spille. Lykken var selvfølgelig stor da også banjo og bass fant veien til stasjon’ fra sine respektive hi.
Drolsum Stasjon tar bl.a utgangpunkt i musikken til Tony Rice og Ricky Skaggs for å lage seg sitt eget musikalske univers, men med referanser i bandrekka som strekker seg fra country, rock og metal til jazz, folkemusikk og flamenco er det ingen som helt vet hvor dette vil ende... Bland dette sammen med en god sans for vokale harmonier og et over gjennomsnittet godt norsk språkøre, så har du Drolsum Stasjon. Dette er det beste Ringerike har å by på for tida; gode norske tekster, saftige blågresslicks og et muntert syvmannsorkester som er klare til å gi alt når de står på scena! Velkommen skal dere være.

Olav Risan - Gitar / Vokal
Jørgen Tangen Bendikssen - Fele / Vokal
Morten Kleven - Dobro / Vokal
Åsmund Felberg Johnsen - Gitar / Vokal
Ole Kristian Odden - Mandolin / Cello / Vokal
Kjetil Moslåtten - Banjo / Vokal
Hans Petter Herføl - Bass / Vokal