Bluegrasskveld med Sweet Marie og Marshall Monrad Band

29.02.2012 / 21:00 CC: 100 Del denne siden

Sweet Marie er et forholdsvis ferskt band. Bandet består av:

Trine Andreassen - Vokal
Skule Wigenstad - Banjo
Johannes Selvaag - Fele, Vokal
Amund Torgersrud - Kontrabass
Mathas Østerheim - Mandolin
Øyvind Fredriksen - Gitar, Vokal

Vi er et nystarte bluegrass band som for det meste spiller coverlåter. Kom kom! Vi satser hardt på høy trivnadsfaktor.

Bluegrass & Folk Music with a Rock’n’Roll Attitude!!!

Som første og hittil eneste norske bluegrassband med internasjonal platekontrakt er dette en unik gjeng. Marshall Monrad Band er et akustisk band fra Oslo, Buskerud, Helgeland og Romerike med tidligere politiker og dykker Cato Monrad på banjo/mandolin/vokal, Joachim Svendsen gitar/mandolin/vokal, Erlend Hølland bass/vokal og Bjørn Nilsen på vokal/gitar/munnspill. Bandet startet i 2008 og har fått mye ros for sine opptredener på bl.a. Countryfestivalen Seljord, Rammerokk, Sjømatfestivalen i Oslo, Risør Bluegrass Festival og ble ansett som et høydepunkt på den svenske Live At Heart festivalen.

Med utstrakt bruk av banjo, mandolin og munnspill er dette et band både for tilhengere av rotekte bluegrass, country og folk-music i nabolaget til Bruce Springsteens’ ”Seeger Sessions”, The Band, Ralph Stanley og Old Crow Medicine Show. Her finner man både svingende originalmateriale og radikale tolkninger av ukjente og kjære trad.-låter. Alt gjort med et tydelig særpreg. Bandet s debutalbum; ”The Marshall Plan” ble utgitt til stående ovasjoner både i og utenfor det norske bluegrassmiljøet høsten 2009.

Marshall Monrad Bands andre album Minerals & Mud blir gitt ut av det høyt respekterte og kvalitetsbeviste selskapet Rootsy i januar 2012.
På plata finner du ni nye originallåter og to omarbeidede bluegrassklassikere, med gjesteopptredener på albumet av bl.a. Stephen Ackles, Paal Flaata, Tove Bøygard, spellemannsprisvinner Tore Andersen pluss Knut Hem og Øystein Fosshagen fra Øystein Sundes band.
www.marshallmonrad.com

Program

neste ti konserter

Hele programmet