Michael Mcdermott (US)

AVLYST! Michael Mcdermott (US)
support: Anders Dahlberg


Søndag 29.03.20 Kl. 21:00 / Kr. 250,- / Billett

Michael McDermott. "The next Springsteen". "The new Dylan". Det var utsagn som fulgte Michael McDermott i 1991, før slippet av debutplaten "620W Surf". Stephen King brukte  tekstene hans i bøker og sa "Michael McDermott is one of the best songwriters in the world and possibly the greatest undiscovered rock n roll talent of the last 20 years." MTV spilte videoene hans, plateselskapene stod i kø for å få signaturen hans. Noen år på tidens største plateselskap, med et gigantisk pr-apparat i ryggen og Brian Koppelman som manager lå verden for Michaels føtter. 

Men så gikk det galt. Hypen ble for stor, og Michael smakte på alt som kom hans vei. Plateselskapet trakk seg, manageren ga etterhvert opp, og platene solgte mindre. Og til slutt nesten ingenting.Så møtte han Heather Horton. Dopmisbruket ble avsluttet cold turkey, og Michael tok tak i seg selv og sin egen karriere. Sakte men sikkert har han bygget opp igjen sin egen karriere og vist seg fra sin aller beste side. Nå nyter Michael McDermott fruktene av et utrolig comeback som artist. Fra å være en sliten drukkenbolt, så er han i dag full av energi, og en artist som er på sin kreative topp. 

Platene “Willow Springs” og “Out From Under” ble hans kunstneriske comeback, der han endelig fikk oppmerksomheten han fortjener. "Willow Springs" gikk rett til topps på Euro Americana chart, fikk nesten uanstendig gode anmeldelser verden over, og sendte ham på sitt første Cayamo-cruise. I fjor kom platen slapp "Orphans", som består av låter han ikke følte passet på noen av de foregående, men som står fjellstøtt på egne bein som en helstøpt plate som nok en gang har mottatt ovasjoner i en samlet presse.

I mars 2020 er endelig Michael McDermott tilbake i Norge, med en ny plate i kofferten, og vi vet at hans norske fans har ventet...

«Burde ikke være lov å få folk til å grine før lunsj, jævla McDermott!». -- Kommentar fra en fan på Facebook etter å ha sett videoen til låten "Shadow in the Window", som omhandler farens dødsfall.

Lignende: