Helge Lien & Knut Hem

Helge Lien & Knut Hem


Tirsdag 29.11.22 Kl. 20:00 / Kr. 270,- / Billett

Helge Lien og Knut Hem er tilbake med nytt duo album «Villingsberg» etter suksseen med»Hummingbird» som brakte inn både priser og turneer i Tyskland,spillte bl.annet på vel renomerte Jazzfest i Bonn. Nye stemningsfulle låter er spillt inn i Propeller Studio i Oslo med Michael Hartung som teknikker som også gjorde «Hummingbird». Formelen er den samme med dobro/weissenborn og piano, men denne gangen har de også utfordra stilen med mer folkemusikk inspiriasjon og jazz elementer og tøyd strikken litt lenger, men soundet er umiskjennelig den samme i ett deilig drømmende Americana landskap og alt innspilt «live» i studio.

 Knut Hem fra Hønefoss spiller dobro og weissenborn,dobro er mest kjent fra bluegrass musikken med sin distinkte «haunting» sound og glidende toner, weissenborn er den originale Hawaii gitaren fra 1920 tallet, og er mer mild og melankolsk i utrykket, felles for begge er at de blir spillt på i fanget, altså lap-style variant og stemt i såkalt open tuning. Knut Hem er frilans musiker og er opprinnelig trommeslager for blant annet Reidar Larsen, Øystein Sunde, The Respatexans m.fl, deltatt på ett hundretalls innspillinger og har vært nominert og vunnet Spelemanns prisen ved flere anledninger. De senere åra har han utviklet en stor interesse for dobro og weissenborn og ikke minst for å komponere musikk spesifikt for disse instrumentene, og det får fullt utløp i samarbeidet med jazzpianist Helge Lien.

Helge Lien er en av Norges mest profilerte pianister, kjent fra en rekke utgivelser og prosjekter. I kjernen av hans virksomhet finner vi Helge Lien Trio, som har gitt ut åtte kritikerroste album. Han har også markert seg som komponist, blant annet gjennom sitt arbeid med å sette nye toner til Alf Prøysens tekster. Han er hedret med Spellemannprisen, Kongsberg Jazzfestivals store musikerpris og Hansaprisen  

Lignende:
Mandag 02.10.23 Knut Hem - solokonsert