Oslo Jazzforum : Palle Wagnberg Organ Unit

kr 100,- / 30.01.10 16:00 Del denne siden

Palle Wagnberg - orgel
Frode Kjekstad - gitar
Hermund Nygård - trommer

Paul Wagnberg Organ Unit er en hardtsvingende orgeljazztrio fra Norge.

Paul Wagnberg (f. 1961), også kalt ”Palle groove” flyttet fra Sverige til Norge i 1985. Han er mest kjent som organist, bassist, sanger og komponist i souljazz-gruppa The Real Thing. De har laget sju plater og turnért i Skandinavia og Europa i over tolv år. I 1999 ga Paul Wagnberg ut sin første CD i eget navn, med tittelen ”Eat Meat”. På denne platen medvirket New York-gitaristen Randy Johnston og Torstein Ellingsen, trommer. Orgel-tradisjonen tro blir bassen spilt av Wagnberg på Hammond-orgelets basspedaler. Wagnberg er en internasjonalt anerkjent musiker, og bak orgelet er han en fryd både for øye og øre. I februar 2001 kom plate nummer to, ”Gone Fishing”. En avslappende og laidback CD, litt roligere enn en live-opptreden med denne trioen.

Fast medlem fra 2000 er Frode Kjekstad (f .1974) fra Lier i Buskerud. Frode er en spennende og svingende gitarist og også en meget fin komponist. Han har en smakfull stil, en fantastisk teknikk og meget god oversikt. I 2005 kom Frode med sin debut-cd ”New York Time”. Den ble innspilt på Manhattan med musikere som Dr. Lonnie Smith - orgel, Byron Landham - trommer og Eric Alexander - saksofon. Frode medvirker også på to plater med Sandvika storband. Den seneste kom ut i oktober 2005 og på denne har han bidratt med alle komposisjoner og arrangementer.

Hermund Nygård (f. 1979) er utdannet ved Musikkonservatoriet i Trondheim og har gjort seg bemerket som en av landets mest benyttede jazztrommeslagere. Han har spilt med en rekke internasjonalt kjente musikere og artister, og spiller bl.a. i band som “Somethin´ Else!”, Staffan William-Olsson Trio og to ganger spellemannsnominerte Sharp 9. De siste to åren har han også vært medlem i ”The Real Thing”.

Program

neste ti konserter

Hele programmet