Østkanten Bluesklubb presenterer: Home Groan møter Jørgen Munkeby

Pris kr 200,- medlemmer kr 180,-. / 30.04.08 22:00 Del denne siden

Natta til første mai er et en viktig kveld for Østkanten Bluesklubb. Home Groan stiller opp i et musikalsk møte frontmannen i The Shining, Jørgen Munkeby.

Home Groan har et lydbilde som ikke ligner noe annet band i Norge. Rockeband flest har som regel brent opp kruttet etter et par tre utgivelser. Så ikke med Home Groan. Etter 10 album er uttrykket til bandet så til de grader modnet at hver enkelt låt framstår som et lite univers i seg selv.

Home Groan består av en gjeng svært rutinerte musikere og har utvidet med et kvinnelig medlem, Mona Varpe, som spiller orgel og korer.

Låtskriver Martin Hagfors er en dedikert mann med mange jern i ilden. Ikke bare er han produsent og låtskriver for mange andre musikere, han har også flere bandprosjekter. HGH, Groan Alone og Cream of the Crop, for å nevne noen. Men det er Home Groan som er hjertebarnet - og det høres.

Jørgen Munkeby er leder og komponist for det norske bandet The Shining, som har mottatt både Alarmprisen og Spellemannsprisen.

Han vokste opp med foreldrenes musikk og det gikk i Beatles, Paul Simon og Stevie Wonder. I ungdommen ble han hektet på hardere saker - Sepultura, Slayer og Entombed. Senere, etter at han hadde plukket opp saksofonen, i tillegg til gitaren, oppdaget han John Coltrane og jazzen. På musikkhøgskolen studerte han klassisk komposisjon og fikk øynene opp for Messiaen, Mahler og Wagner. Å høre på mye forskjellig musikk opp gjennom livet er ikke så uvanlig. Det spesielle med Jørgen Munkeby er at han har hørt på absolutt alt mulig - og lært seg å spille det.

Det kanskje mest imponerende med Munkebys Shining er at de klarer å referere i voldsomt monn bakover i musikkhistorien - til Zappa, King Crimson, Rammstein, John Coltrane og spinkel filmmusikk a la John Carpenter. Det er derfor de kan dra på turné med black metal-kongene Enslaved, og det er derfor de blir hyllet hos alle fra indiebibelen Pitchfork til The New York Times. Her kom Jørgen Munkeby med følgende statement; "If you hate the blues; then the best thing you could do is to spend a year studying it as hard as you can. "
Og sånt prat liker jo vi i Østkanten.

Program

neste ti konserter

Hele programmet