Ulabrand

kr 100,- / 04.05.09 20:00 Del denne siden

Lyttespor En time i Drammen

Mange har trolig glemt sangeren og forfatteren som var en rennestensdikter i ordets mest tragiske forstand. Hans Alexander Hansen vokste opp under fattige kår som barnehjemsgutt i Jevnaker på Hadeland, og levde store deler av voksenlivet som uteligger og alkoholiker. Hans hverdagslige dikt var likevel en kilde til glede og inspirasjon for mange. Ulabrand har vakkert tatt hånd om den siden.

Ulabrand er et band fra Drammens-traktene som er sprunget ut av et annet buskerudensemble, Frimand. Frimands tidligere utgivelser består av egne melodier til dikt av Herman Wildenvey og Olaf Bull. Begge CD'ene har fått god mottakelse blant anmeldere og publikum. CD'en Herman kom i 2003 med egen musikk til ti av Wildenveys dikt. I 2004 ga Frimand ut CD'en Nomade med ti egne melodier til dikt av Olaf Bull. Så vidt vites, er Frimand de første som har satt musikk til Olaf Bulls diktning. NRK P1 spiller jevnlig fra begge CD'ene.

Frimand er John Kaasa (sang), Fredrik Barstad (tangenter), Terje Wagelid (gitar), Trond Wagelid (gitar), Øyvind Helgedal Nilsen (bass), Rolf Øyvind Hæg (trommer).

Ulabrand består av Trond Wagelid, komponist og akustisk gitar, Terje Wagelid, diverse gitarer, Olav Aas, vokal, og Mikael Krømer, fele og mandolin.

Instrumentbesetningen gir en indikasjon om viseorientert musikk. Noe som passet ekstra godt til gruppens første plateutgivelse, hvor Trond Wagelid har satt toner til dikt av Hans Alexander Hansen (1911-1984).

Program

neste ti konserter

Hele programmet