Rita Engedalen

Østkanten Bluesklubb : Rita Engedalen


Fredag 30.09.22 Kl. 21:00 / Kr. 300,- /medlemmer NBU kr. 250,- / studenter kr. 150,- / Billett

Norges bluesdronning Rita Engedalen er tilbake med nytt album som gir oss en blanding av høy gåsehudfaktor og smittende rocke fot.

Det nye albumet «Sun will come» slippes i forbindelse med Ritas konsert under årets Notodden Blues Festival. Låtmaterialet er selvskrevne sanger som hun framfører på en særegen og personlig måte. Hun beskrives ofte som en artist med unik tilstedeværelse, og at hun treffer mange rett i sjela med sine ærlige tekster, sterke melodier og sterke og følsomme stemme”.

Rita har med seg Morten Omlid på gitar, Bård Gunnar Moe på bass og Eivind Kløverød på trommer når hun kommer til Østkanten Bluesklubb.

Konsertstart kl. 21.00. Billetter på TicketCo.

«Sun Wil Come» er en sterk bluesplate med et ennå bredere spekter enn tidligere utgivelser. Den spenner over Sør-statenes blues-landskaper med spesiell forkjærlighet for den rytmiske Hill Country Bluesen, gospel, Roots, Folk Music, drivende rock og nedstrippa akustisk.

Plata inneholder samfunnsaktuelle og personlige tekster, og første kuttet «Lets og down and pray» fremføres akustisk av gitarist Morten Omlid og Rita Engedalen. Sammen skaper de magi og assosiasjoner til folkemusikk, samtidig som de klart er innenfor bluesbegrepet. 

Låta «Sun will come» bringer oss helt tilbake til den opprinnelige blues’en, igjen akustisk. 

I «Sunshine Devil» møter vi den rå og rocka Rita med fullt trøkk og band som publikum har lært at får opp temperaturen på alle live-

konserter. Ritas svært sterkt personlige låt «I ́m changed» løftes i en nyinnspilling i denne produksjonen, med stemninger av trompetist Nils Petter Molvær.

Denne gang er det en coverlåt med på plata hvor Rita tolker Jessie Mae Hemphills "Black Cat Bone". På sin første pilegrimsferd til Mississippi traff Rita denne Hill-Countryblueslegenden som er et av hennes store forbilder. Det oppsto en naturlig kjemi mellom de to bluesutøverene, og de utviklet et nært vennskap. Med på denne låten har Rita fått med seg Mattis Kleppen og Daniel Eriksen som begge er kjente for sitt unike utrykk i folkemusikken og i bluesen.

Albumet bærer preg av et band som har spilt lenge sammen, med dyktige drypp av gjester som gir albumet nye farger.

Medvirkende på plata er, foruten Engedalen selv på sang og akustisk gitar, Morten Omlid (akustisk og elektrisk gitar) Eskil Aasland (trommer og perkusjon), Bård Gunnar Moe (bass), Margit Bakken (kor) Tuva Syvertsen (kor), Kari Gjærum (kor), Nils Petter Molvær, Olaf Olsen, Jostein Forsberg, Espen Fjelle, Mattis Kleppen, Halvor Halvorsen og Daniel Eriksen. Albumet er mikset av Christian Engfelt. Tekniker er Halvor Halvorsen og Bård Gunnar Moe.

Alle låter er spilt inn i Juke Joint studio på Notodden, men den nye versjonen Colors in Rain er spilt inn i Studio Paradiso i Oslo, og er en acapella med folkemusikeren Tuva Syvertsen og Margit Bakken fra Damer i Blues. Det er en hyllest til noen av de viktige kvinnelige blues forkjemperne som Billie Holiday og Ma Raney.

Albumet «Sun will Come» er Ritas syvende album, og er produsert av bluesdronningen selv, sammen med medprodusent Bård Gunnar Moe. Albumet er utgitt av Bluestown Records på Notodden.

Mer om Rita Engedalen:

Rita Engedalen er en av de mest profilsterke kvinnelige bluesartistene i Europa. Hun har den siste tiden konsentrert seg om det viktige og populære prosjektet Damer I Blues, men nå retter Rita fokuset mot solokarrieren og sitt nye album «Sun Will Come".

Rita Engedalen debuterte som bluesartist på plate i 2004 med albumet «Hear My Song». Hun har spilt inn seks album under eget navn og har en bemerkelsesverdig og prisvinnende karriere. Hun fikk Spellemannsprisen for albumet «Heaven Ain’t Ready For Me Yet» i 2006, og fikk Notodden Blues Festivals Bluespris i 2010.

I 2010 ble hun også beæret med Rolf Gamleng-prisen av Fond for utøvende kunstnere. Rita Engedalen har et internasjonalt publikum, og vant den europeiske blueskonkurransen European Blues Challenge i Berlin i 2012.

Engedalen er også en av få norske artister som har headlinet en bluesfestival i Mississippi. Det skjedde i 2016 på Sunflower River Gospel festival i Clarksdale.

Rita og hennes musikere tar oss med på en musikalsk rundreise i de amerikanske sørstatene som går utenfor de travle motorveiene. Hun drar oss med på landeveier i områder som Appalachene og Mississippi Delta, med det spennende Hill Country-området i Mississippi som det naturlige musikalske hjemstedet.

Lignende:
Fredag 06.10.23 Ledfoot
Onsdag 18.10.23 DAVID SKINNER TRIO & AURÉLIE TROPEZ
Fredag 27.10.23 Jim Oblon (US)
Onsdag 01.11.23 THE JAZZISTOCRATS
Fredag 03.11.23 Ghalia Volt
Onsdag 15.11.23 OPHELIA ORCHESTRA
Onsdag 29.11.23 CHRISTIANIA 12