Bluegrasskveld: Rio Bravo og Brødrene Sundt's Jam Extract

cc: 100 / 30.11.11 21:00 Del denne siden

RIO BRAVO

Hillbilly, honkytonk og bluegrass er hovedingredienser i trioen Rio Bravos reportoar, et sideprosjekt som springer ut fra Toini & the Tomcats. Toini Knudtsen vil gjerne få utløp for sin kjærlighet til den rendyrkede countrymusikken, en kjærlighet hun deler med minst to andre bandmedlemmer i Tomcats – Sveinung Lilleheier og Arne Ertnæs.

I Rio Bravo er det i stor grad 50-tallet det handler om, samtidig som de tre har ...gått tilbake i tid og børstet støv av perler fra westernmusikkens barndom. De tolker dessuten både kjente og ukjente klassikere fra countryens gullalder på 60-tallet. Navn som Patsy Cline, Johnny Cash, Tammy Wynette, Dolly Parton og Nick Lowe gir en liten pekepinn på hva Rio Bravo har å by på. Lydbildet er nakent og nedstrippet, noe som gir rom for alle – Toinis uttrykksfulle stemme, Sveinungs delikate løp på steelgitaren, Arnes helt særegne, perkussive kontrabassteknikk – og bandet både hvisker og freser, tramper og hulker mykt, varmt og inderlig sine versjoner av mange av countrymusikkens fineste låter.

(Navnet RIO BRAVO er forresten hentet fra filmen ved samme navn – en av Toinis yndlingsfilmer – med Ricky Nelson, Dean Martin og John Wayne i hovedrollene …)

Toini Knudtsen: gitar og vokal
Sveinung Lilleheier: dobro, steel og vokal
Arne Ertnæs: kontrabass og vokal

Linker til Rio Bravo på YouTube:
http://www.youtube.com/watch?v=BAIhspleCkw
http://www.youtube.com/watch?v=sEbAZhSBqY0
http://www.youtube.com/watch?v=yGkO5t5nYYY

Brødrene Sundt’s Jam Extract

Vi har satt sammen et band med ivrige deltakere på vår faste bluegrassjam. Flere av dem er kjent fra ullike norske bluegrassband, nemlig Boxcar Rental, Moving Day!, Lucky Lips og Stambordet.

Espen Ulleberg - gitar/vokal
Paul Kirby - banjo/vokal
Erlend Hølland - kontrabass
Paul Oddvang - dobro
Atle Kvia - mandolin
Ingeleiv Berstad - fele
Daniel Gullien - vokal
Fride Hofseth - vokal