Benedicte Brænden, Releasekonsert DogHouse Rose

Kr 150,- / 31.01.12 21:00 Del denne siden

Benedicte Brænden gjør sin debut som soloartist når hun nå slipper albumet ”Doghouse Rose”, en samling poplåter som har bena godt plantet i alternativ country, rockabilly & americana.
Til tross for lang fartstid innen musikken må vi kunne si at Benedicte er et friskt pust... innenfor norsk musikk. Blant de andre kvinnelige artistene skiller hun seg ut både i stil og sjangervalg, og ikke minst med sin karakteristisk flotte stemme. Singlen ”The Easy Way” ble raskt plukket opp av lokalradio mange steder i landet og er for tiden i rotasjon hos blant andre NRK Hedmark Oppland.

For Elverumsjenta Benedicte har låtskriving alltid vært sentralt og hun har definitivt utviklet et talent innenfor faget. Med et godt øre for fengende melodier og fokus på solide tekster, finner hun seg fort til rette i et hvert musikkstudio. På sin nye plate har hun gjort det meste selv, men hun har også hatt god hjelp av dyktige bidragsytere som Martin Hagfors og Ida Jenshus.

Benedicte Brænden er for mange nordmenn kjent fra NRKs storsatsning ”Lyden av Lørdag”, en underholdningsserie som ble vist for et par år tilbake. I serien var Benedicte en av seks finalister og hun fikk mye skryt og oppmerksomhet ut av deltakelsen. Før den tid var Benedicte vokalist i Bazooka Boppers, et populært rockeband bestående utelukkende av jenter. Bandet var svært aktive i perioden 2001 frem til 2006, da Benedicte valgte å forlate gruppen for å satse på en karriere som solo artist.

Våren 2007 fikk hun en unik mulighet til å turnére i Tyskland sammen med bandet Tito & Tarantula, kjent fra Quentin Tarantino filmene Desperado, From Dusk Till Dawn & Once Upon A Time In Mexico. Turnéen gjorde at Benedicte fikk mange nye fans i et nytt marked, og kort tid senere ble hun invitert med på nok en rundreise i Tyskland. Denne gang turnérte hun med countrybandet The Bosshoss i både Østerike, Sveits & Tyskland. Responsen i Tyskland var helt formidabel, og i 2009 var Benedicte klar for å kjøre sin helt egen solo turné – og det til ustolgte konsertlokaler!

Program

neste ti konserter

Hele programmet