Sandvika Storband:
The Great Big Band Drummers m/Erik Smith

Kr 150,- + avg. / 31.01.16 20:00 Del denne siden

Erik Smith trommer med Sandvika Storband og Frank Brodahl gir høydepunkter fra storbandhistorien!

Erik Smith har vært trommeslager fra han var guttunge og er en fenomenal internasjonal stjerne. Han tar publikum og Sandvika Storband gjennom storbandhistorien sett fra de store bak trommene. Ved siden av fremragende trommespill får vi høre om musikken og personlighetene fra trommeprofessoren Smith. Vi får høre musikk fra Gene Krupa og Basies to største, Sony Paine og Butch Miles. Louis Bellson hadde Sandvikas gode venner Don Menza og Bobby Shew i bandet og vi får høre låter fra dem som de trespilte sammen på Ronnie Scotts med Big Band Explosion. Mel Lewis band med Thad Jones er sentralt og vi er innom Kenny Clarks Europastorband med Francy Boland. Erik er jo ekspert på Buddy Rich og byr på noen av bandets favoritter fra den kanter. Vi presenterer jazzmusikk på sitt beste. Hardtsvingende trommer og tett og velklingende storband.

Erik Smith begynte som Buddy Rich å spille trommer i veldig ung alder og ble med i farens orkester som 12 åring. Senere har han jobbet med de fleste i Skandinavia og med en imponerende rekke internasjonale artister.
Erik leder sine egne grupper, Erik Smiths Trio og et funk/R&B orkester med ni av fremste musikerne i Norge, Smiths Venner. Han underviser ved Norges Musikkhøyskole og holder en masse clinics og underviser og instruerer omkring. Erik har fått spelemannsprisen.

Her opptrer han som kjenner, tolker, ekspert og fan av Buddy Rich og hans musikk og trommespill. En trommis og Buddy Rich tolker i verdensklasse. Bandet og Erik har gravd seg videre tilbake i diskografien og funnet nye skatter å presentere for publikum.

Gene Krupa - var trommespillende storbandleder, men også komponist og skuespiller kjent for sin energiske spillestil. Han regnes som en av dem som har betydd med for utviklingen av trommespill i jazz var en av de første med store trommesoli.

Sonny Paine - er mest kjent for sine ti år med Basie. Han spilte med Basie fra 1954 og spiller derfor på mange av de klassiske albumene som The Atomic Mr. Basie.

Butch Miles - spilte med Basie 1975-1979 og spiller på Live opptaket fra Montreaux (1977). Han spilte også i bandet etter Basie 1997 - 2007 og med en imponerende rekke av jazzlegendene.

Louis Bellson - var ved siden av at han spilte trommer kjent som komponist, arrangør, bandleder og pedagog. Han ble kjent fra Benny Goodmans band og ledet for det meste egne band. Hans siste storband var Big Band Explosion.

Mel Lewis - tilførte storbandmusikken mye nytt gjennom arbeidet med Thad Jones/Mel Lewis Jazz Orchestra. Bandet begynte som et jam band på Village Vanguard og turnerte etterhvert over hele verden.

Buddy Rich - Fra 1966 til han døde i 1987 ledet Buddy Rich sitt eget storband og satte udødelige spor i jazzhistorien. Erik Smith har alltid hatt Buddy som sitt store forbilde og musikken til Buddy Rich storband ligger midt i Sandvikas stil og interesse. Bobby Shew og Don Menza er blant Buddys musikere som har jobbet med Sandvika og overlevert Buddy Richs meldinger til bandet.

Buddy Rich spilte med flere av de store storbandpersonligheten før han startet sitt egent band, slik som Artie Shaw (1939), Tommy Dorsey (1939–1942, 1945, 1954–1955), Benny Carter (1942), Harry James (1953–1956), Les Brown, Charlie Ventura, og han var ved Jazz at the Philharmonic.

Han skal ha spilt trommer fra han var utrolig ung, hadde eget band da han var 11 år og spilte med den første kjente jazzguppen da han var 20 with Joe Marsala og Jack Lemaire.

Frank Brodahl er Sandvika Storbands musikalske leder .

Han spilte i Sandvika Storband mens han studerte i Oslo og etter utdannelsen i Norrbotten Big Band (Sverige). Frank har også studert hos den amerikanske trompeteren Bobby Shew I Los Angeles.

I 1990 flyttet han til Stockholm hvor han jobbet som freelancer med blant annet Anders Berglund, Robert Broberg, Örjan Fahlström, Visby Storband og gjorde studio sessions for tv og radio. I 1992 flyttet han tilbake til Oslo. Her har han siden jobbet for NRK og TV2 med alt fra Gunnarsbakgård til Stjernekamp via Skal vi danse og Den Store Klassefesten. Senere har han jobbet mer og mer som solist, dirigent, produsent og instruktør.

Han reiser mye rundt med ulike storband I Europa og har gjestet bla NDR, WDR, HR, Stora Stygga og The World Jazz Orchestra. Han er musikalsk pådriver I Sandvika Storband, Follo Big Band, Sinsen UK og Hafslundsøy Musikkorps. Frank spiller til daglig I Det Norske Blåseensembelet og i Ensemble Denada

Sandvika Storband anno 2015 er et av Norges ledende storband med Frank Brodahl som kunstnerisk leder. Mange av utøverne har musikk som hovedbeskjeftigelse. Bandet er kjent for sitt veksthus for yngre musikere og sitt utstrakte samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazzpersonligheter. SSB har utgitt 11 CD-er som har fått svært gode omtaler i inn og utland.

Program

neste ti konserter

Hele programmet