Somethin' Else!

kr 100,- / 31.10.09 16:00 Del denne siden

Hayden Powell - trompet,
Dave Edge - saksofoner,
Håvard Stubø - gitar,
Jo Skaansar - bass,
Hermund Nygård - trommer.

Somethin' Else! er ei ny jazzgruppe bestående av to engelskmenn og tre nordmenn - alle bosatt i Oslo. Bandet spiller utadvendt, groovy jazzmusikk med røtter i klassisk, amerikansk souljazz, men musikken har samtidig klangbunn i nyere europeisk/nordisk jazz. Navnet er hentet fra et av Cannonball Adderley sine album, og nettopp energien og viljen til å svinge i Cannonball´s klassiske kvintett er en stor inspirasjonskilde for bandet. Repertoaret består av nykomponert musikk toppet med enkelte hits fra jazzhistorien.

På sin første turné besøker Somethin' Else Storyville Jazz Club i Molde, Sunndal Jazzklubb i Sunndalsøra og Herr Nilsen i Oslo.

Om medlemmene:

Hayden Powell (trompet) er opprinnelig engelsk, men oppvokst i Molde. Han er utdannet ved jazzlinja i Trondheim og er nå frilansmusiker bosatt i Oslo. Hayden er en allsidig musiker som spiller mange sjangre, men er mest kjent gjennom sin egen kvartett, bandet Magic Pocket og som medlem av Trondheim Jazzorkester.

Dave Edge (saksofoner) er engelsk, og bodde tildligere i Liverpool hvor han bl.a. spilte med bandet Brasshoppers. Han flyttet til Oslo i 2006 og ble raskt en del av jazz-scenen i byen. Dave Edge spiller nå med bandet Sharp 9, i tillegg til å lede sin egen gruppe.

Håvard Stubø (gitar) kommer fra Narvik og har studert ved jazzlinja i Trondheim. Han har mange kjente grupper, som Jupiter, Håvard Stubø Quartet /Trio og Wes. Håvard er for tiden bosatt i Oslo hvor han driver plateselskapet Bolage i tillegg til sitt virke som frilansmusiker.

Jo Skaansar (bass) spiller med grupper som Greene Serene, Kåre Kolve Quartet og Sødersang. Han er nå i ferd med å gi ut sin debutplate med eget band. Jo er fra Lillehammer, og har tidligere studert ved jazzlinja i Trondheim.

Hermund Nygård (trommer) kommer fra Råde i Østfold og spiller i grupper som Sharp 9, The Real Thing og Stjern. Han flyttet til Oslo i 2005, og markerte seg fort som en av byens mest benyttede trommeslagere i ulike sjangre.

Program

neste ti konserter

Hele programmet