Foto: Øystein Lie

Texum

Kr 150,- + avg. / 31.10.15 22:00 Del denne siden

Texum slapp sitt nye album via Later Gator Records 13. februar via Later Gator Records. I slutten av januar spilte bandet under bransjefestivalen Trondheim Calling. I februar holdt bandet slippfest for det nye albumet på Herr Nilsen i Oslo. Texums nyeste album er deres første siden "Different Strokes for Different Folks" fra 2007. ”En liten perle av et hjertevarmt og fritenkende album… rett og slett en av disse sjeldne overraskelsene som dukker opp på en anmelders pult innimellom!”, skrev VG den gangen.

"Texum er et band fra Oppdal som oser av americana, Wilco og klassisk låtskriverkunst... en av årets garantert flotteste (norske) vinylutgivelser (Audun Vinger, Dagens Næringsliv).

"...et solid vinneralbum av feelgood musikk". (Svein Andersen, Aftenposten).
"Alt ved Texum - fra de mange fikse detaljene til den tvers gjennom lekre produksjonen - oser peiling, god smak og lang fartstid" (Roy Søbstad, Fedrelandsvennen)

"Dette er sofistikert americana i samme landskap som for eksempel Wilco når Jeff Tweedy & co roer ned tempoet" (David Jønsson, Hamar Arbeiderblad).

Texum slapp sitt nye album 13. februar via Erlend Ropstads Later Gator Records. I slutten av januar spilte bandet under bransjefestivalen Trondheim Calling. "Oppdalsbandet har tatt en lang pause, men det er lite å si på uttrykket og fremførelsen på scenen, til tross for at Texum ikke har gitt ut album siden 2007", skrev adressa.no etter bandets opptreden.

Det nye albumet etterfølger kritikerroste Different Strokes for Different Folks (2007) som ble lagt merke til både i Norge og Europa med sterke anmeldelser. «En liten perle av et hjertevarmt og fritenkende album…rett og slett en av disse sjeldne overraskelsene som dukker opp på en anmelders pult innimellom!» skrev VG om førstealbumet.

Texum ble dannet i Oppdal for over 15 år siden, av tre barndomsvenner som i dag utgjør stammen i bandet. I tillegg til debutalbumet har bandet også gitt ut First Shot Ep (2004). I årene som har gått siden førstealbumet har ikke bandet bare produsert et helstøpt album, åtte mini-texumer har også kommet til verden.
I november slapp bandet singelen "Pink to Gray" som var første forsmak på det nye materialet.

Ryan Freeland har mikset albumet, Gavin Lurssen står for masteringen. Freeland, som har vunnet fire Grammy-priser, står bak gromlyden på utgivelser fra Joe Henry, Ray LaMontagne, Bonnie Raitt, Over the Rhine, Solomon Burke og The Milk Carton Kids.

Freeland har en distinkt lydsignatur, er kreativ, og gjør rett og slett miksejobben til en kunstform, mener bandet. Texum er bandets første vinylutgivelse. Albumet er mastret spesielt for vinyl hos nestoren Ron McMaster i Capitol Studios, og trykket på fersk 180 grams vinyl på den legendariske Pallas-fabrikken i Tyskland.