Knut Værnes N-Group

Knut Værnes N-Group feat. TORA og Kasper Værnes


Lørdag 01.04.23 Kl. 21:00 / Kr. 295,- / Billett

Musikken er en stort sett hentet fra Værnes ´siste album fra 2018: Updates. Men det lånes også litt fra tidligere utgivelser. Pluss litt til Musikken er særdeles groovy og rocka, men fengende «melodier og rytmer».


Knut Værnes N-Group er den lokale varianten av Knut Værnes Group. Imidlertid er trommeslager Omar Hakim erstattet med fantastiske Kim Ofstad. Kim Ofsad spilte i trioen Værnes-Ofstad-Berg, og bandet utga et fantastisk album i 1995: Jacques Tati. Ellers er Kim Ofstad mest kjent som groove-maker og primus motor i funk-suksessen D´Sound. 

Jørn Øien har spilt på på en rekke av Knuts tidligere album på 90-tallet og gjør en formidabel innsats på siste utgivelse fra 2018, Updates. Ellers spiller Jørn i en rekke glimrende settinger, i tillegg til sine egne prosjekter.

Frode Berg har vært Knuts faste bassist siden 1994 og spiller på alle album helt tilbake til Jacques Tati i -95. Ellers kjent som inkarnsjonen av musikalitet og allsidighet. Fast bassist i Oslo Filharmoniske Orkester.

Denne kvelden får vi et par veldig spennende gjester opp på scenen! Gitarfenomenet TORA og Knut sin sønn Kasper som spiller sax, vil bidra på endel låter!

Knut Værnes - gitar.

Jørn Øien - keys.

Frode Berg - bass.

Kim Ofstad - trommer.

Dagens Næringsliv :"Gitarveteranen Knut Værnes,..på sitt ferske album serverer han hårete og melodisk, velspilt og vellydende instrumental fusionjazz med snert."

Tor deJazz:"Når Værnes har alliert seg med elbassist Frode Berg, supertrommeslager Omar Hakim - med fortid hos «alle» og ikke minst i Weather Report, sønnen i heimen Kasper Værnes på alt- og sopransaksofon og Jørn Øien på allehånde tangentinstrumenter, så snakker vi a-lag som passer musikken til Værnes og dette uttrykket bortimot perfekt."

Musikk.Media :"Selve kjernen i dette prosjektet er tydeligvis å rendyrke det som er gøy, både å spille og å høre på. Det klarer kvintetten å formidle med kompetanse, humor og smittende glede"

Musikk.Media:

".....mens Knut Værnes som utøvende musiker har stått som Norges kanskje største jazzrock-gitarist."

Foto: Carl Størmer

Lignende:
Lørdag 08.06.24 Knut Værnes i 70: Knut Værnes N-Group