Samarbeidspartnere

Herr Nilsen samarbeider med:

Oslo Jazzforum
www.oslojazzforum.no
Oslo Jazzforum (OJ) drives av frivillige jazzmusikere / jazzvenner, og har som prinsipp å bruke maksimalt av midler på musikk – minimalt på administrasjon. Midler vi får tildelt går nesten utelukkende tilbake til musikerne i form av honorarer i forbindelse med konserter vi arrangerer. Oslo Jazzforum mottar årlig økonomisk støtte fra Oslo kommune og Norsk kulturråd (Arts Council Norway). Antall konserter i OJs regi har passert over 1.200 siden starten. På Herr Nilsen arrangerer Oslo Jazzforum konserter hver lørdag ettermiddag kl 1600, bortsett fra i juli da konsertene flyttes til kl 2100.

New Orleans Workshop Jazzklubb
www.neworleansworkshop.com
New Orleans Workshop Jazzclub er Oslos eldste jazzklubb. Den ble startet i 1972 av musikerne i Christiania Jazzband, som senere på året fikk med seg Magnolia Jazzband i driften av klubben. Siden har klubben vært byens viktigste scene for tradisjonell jazz. Her framføres live jazz fra 20- og 30-tallet; New Orleans-jazz, revival, dixiland, gospel, ragtime, blues og swing av både norske og internasjonale artister og band.. Klubben drives på frivillig basis som en medlemsklubb, men er åpen for alle. Annenhver onsdag fylles Herr Nilsen av et entusiastisk publikum, og på scenen står alltid et like entusiastisk band av ypperst klasse. Besøk oss og opplev den tette og intime atmosfæren som skapes på byens beste jazzpub, når publikum presser seg sammen og vugger og klapper i takt til tonene fra kveldens band. New Orleans Workshop Jazzklubb arrangerer også konserter på Stortorvets Gjæstgiveri, Oslo Konserthus og i sommersesongen på Herregårdskroa i Frognerparken.
New Orleans Workshop Jazzclub er valgt til årets jazzklubb i 1992 og 2005. Klubben har 2 faste husband, Christiania 12 og Magnolia Jazzband

Østkanten Bluesklubb
ostkantenbluesklubb.no
Østkanten Bluesklubb er en aktiv og samfunnsengasjert bluesklubb i Oslo med opp til 70 arrangementer i året. De arrangerer konserter på Herr Nilsen hver fredag bortsett fra i sommerferien hvor de tar pause. I tillegg samarbeider de med Oslo Bluesklubb og Øyafestivalen med ulike arrangementer. Faste arrangementer inkluderer blant annet markering av Kvinnedagen 8.mars, Arbeidernes Dag 1.mai, Konsert til minne om Benjamin Hermansen samt Klubbøya.

Bluegrassaften I Oslo
Bluegrassaften (Facebook)
Arrangerer bluegrasskonserter på Herr Nilsen i Oslo ca. annen hver måned, hvor det er åpning for jamming utover kvelden.
I blant vil det også bli arrangert rene bluegrassjammer fra tid til annen.

Norsk Americanaforum
www.americanaforum.no
Norsk Americana Forum er en ideell non-profit forening. Formålet er å fremme og ivareta Americana-musikken i alle dens former.
De arrangerer konserter på Herr Nilsen en torsdag i måneden.

Oslo Jazzfestival
oslojazz.no
Oslo Jazzfestival er en ideell stiftelse som i uke 33 hvert år arrangerer en ukelang festival med 70 – 90 konserter på 15-18 spillesteder i Oslo sentrum. Vi dekker alle jazzens stilarter, og har siden oppstarten i 1986 etablert oss som en av Norges største jazzfestivaler. OJF har utviklet seg til å bli en moderne festival som tar både musikken og byen på pulsen og som blir lagt merke til utenfor landets grenser. Internasjonale og norske jazzstjerner setter hverandre i stevne og byr på konserter og klubbkvelder der overraskelsene står i kø.

Musikkutstyrsordningen
www.musikkutstyrsordningen.no
Musikkutstyrsordningen (MUO) er den nasjonale tilskuddsordningen for teknisk utstyr, akustikk og lokaler. Vårt formål er å sikre tilgang til gode øvingslokaler over hele landet, og gode tekniske vilkår for fremføring av rytmisk musikk. Dette skal nås ved å administrere offentlige tilskudd til utstyr for spillesteder, klubber, arrangører, øvingsfellesskap, samt til utvikling, tilrettelegging og bygging av øvings- og fremføringslokaler innenfor det rytmiske musikkfeltet.