Bluegrassaften: Terje Kinn's Bluegrass Meltdown + jam

Bluegrassaften: Terje Kinn's Bluegrass Meltdown + jam


Torsdag 02.11.23 Kl. 21:00 / Kr. 220,- / Billett

På sesongens tredje Bluegrassaften får vi besøk av Terje Kinn's Bluegrass Meltdown. Det er jo som navnet antyder, et bluegrassband sammensatt av Terje Kinn, han har tatt med seg sin gamle makker Knut Hem og hentet inn Erlend Skullestad Hølland og Bjørn Haglund. Knut spiller dobro mens Erlend og Bjørn spiller kontrabass og gitar og synger med «the high lonesome sound».

Gutta er ikke akkurat ubeskrevne blad etter årevis med studiojobbing og etter å ha turnert med Øystein Sunde, Bluegrass Playboys, Reidar Larsen, A-11, Beat Tornados, Hot Rod Double, Lucky Lips og Winding Road, bare for å nevne noen.

Terje Kinn med sin femstrengsbanjo har sammen med gutta kokt i hop et repertoar med tradisjonell bluegrass med sterke trestemte vokalharmonier og halsbrekkende instrumenthåndtering. Her vil du få høre gamle bluegrassklassikere i ukritisk sammenblanding med nyere stoff i egen tapning.

Er vi heldige med lokalet så vil mesteparten av vokalen foregå rundt en mikrofon på tradisjonell bluegrassmanér og er vi ekstra heldige så vil Terje også spille mandolin.Du vil tro det er galskap og improvisert moro, men det vil bli presentert musikk i tradisjonen fra førstegenerasjons bluegrassere som Flatt & Scruggs, Bill Monroe og Jimmy Martin kombinert med andre generasjon som Seldom Scene, Tony Rice, Ricky Skaggs og ja vi kunne nevne inspirasjonskildene i fleng.

Det har jo også i senere år kommet sterke artister som bringer denne stilen videre inn i moderne tider. Dette har for disse gutta vært en stor drivkraft til å drive med denne særegne musikken og samtidig fremdeles dyrke de opprinnelige utøverne av stilen, det blir lett en smeltedigel av det, så derfor altså «Terje Kinn’s Bluegrass Meltdown.»

Etter konserten blir det som vanlig akustisk bluegrassjam, så ta med fire venner og en banjo!

Lignende: