En hyllest til Bjørn Afzelius med Peter Wemø og Stine Solberg Løvdal

Utsolgt!
En hyllest til Bjørn Afzelius med Peter Wemø


Torsdag 04.01.24 Kl. 20:00 / Kr. 290,- / Billett

Afzelius: "Elvis fikk meg til å synge, The Beatles til å spille gitar og Bob Dylan til å bry meg om tekstene i musikken", skrev Björn Afzelius i sine biografier. Som en av Sveriges mest populære musikere på 1970- og 1980-tallet, bl.a. sammen med Mikael Wiehe i Hoola Bandoola Band, gjorde Afzelius seg bemerket med samfunnskritiske tekster og stort politisk engasjement. Tekstene er like aktuelle nu som da, og med en stor porsjon humor och gode anekdoter, som delvis i latterkrampe setter et historiskt perspektiv over Nordisk visebølge generelt, så får du en stor opplevelse.


Konserten spenner fra det fineste og mest varsomme till det som skapar rom for allsang og en god latter. I 2019 er det 20 år siden Björn Afzelius måtte gi tapt for kreften, kun 52 år gammel. Peter Wemö gjør en konserthyllest til den folkekjære artisten.

Peter Wemö er svensk kulturarbeider som har gjort nordmann av seg, og som er en av de store tradisjonsbærerne av svenske og nordiske viser. Med røtter i svensk jord og oppvekst bare et steinkast fra havet, oppflasket på Taube, Adolphson og Vreeswijk, har viseskatten spilt en stor rolle for hvordan han selv har valgt å tonesette, tolke og skape sin egen musikk. Tredve år på nordiske scener og tretten år som programvert og produsent i Sveriges Radio har gitt ham et hav av anekdoter å øse av. Resultatet er en kombinasjon av fortellinger, varme, humor og musikk.

Lignende:
Fredag 12.07.24 Cornelis Ballader