MAGNOLIA JAZZBAND & IAN HARRINGTON

MAGNOLIA JAZZBAND & JAN HARRINGTON


Onsdag 04.10.23 Kl. 20:00 / Kr. 300,- / Billett


New Orleans Workshop Jazzclub :

Jan Harrington er omtalt av internasjonal presse som varmhjertet og unik, og publikum strømmer på og hyller henne fremdeles i en alder av 78 år.

Hun er født i 1942 i Cleveland, Ohio, og med en liten mellomlanding i Norge, bor hun nå i Tyskland sammen med ektemannen, trombonisten og pianobyggeren Werner Gürtler. Hun er kjent som en allsidig artist, og mestrer blues, jazz og gospel, samt skuespill og musikkproduksjon, og ser tilbake på en flere tiår lang karriere som har båret henne verden rundt.

Harrington begynte sin musikkarriere i 1967 da hun sang for det amerikanske militæret og reiste til Vietnam, Sørøst-Asia, Panamakanalen, Island, Grønland, Newfoundland, Skottland og Irland.

Et personlig høydepunkt var å synge for biskop Desmond Tutu i Oslo under utdelingen av Nobels fredspris i 1984. Harrington har opptrådt med artister som Billy Daniels, Nat Adderley, Lloyd Bridges, Frank Sinatra Jr., Big Jay McNeely, Sammy Davis Jr. og Lionel Hampton.

Hun er ikke fremmed for TV, der hun en gang dukket opp som gjest i den amerikanske TV-serien «Days Of Our Lives» og sist i 2018 som finalist på den første sesongen av The Voice Senior i Tyskland.

Harrington er fortsatt aktiv som jazzambassadør og kulturambassadør for det tyske utenriksdepartementet under Black History Month, og holder workshops og masterclasses. Fra 2000 og frem til i dag har hun fokusert på å arbeide med unge mennesker og personer med nedsatt funksjonsevne. Så hun har ærlig fortjent tittelen "Tysklands frue av evangeliet".

Magnolia Jazzband (etablert 1972 i Oslo) spiller New Orleans-basert tradisjonell jazz blandet med gospel og rhythm and blues. Bandet ble startet av trombonist Gunnar Gotaas og er idag et av Norges eldste band i kontinuerlig drift. Enten det er på konsert, til fest eller i kjerka, så har Magnolia alltid med seg sitt helt spesielle ”beat” og sin varme ”sound”.Magnolia Jazzband har turnert bl.a. i Danmark, Sverige, Finland, Tyskland, Sveits, Nederland, Belgia, Frankrike, England, Spania, Italia, Russland, Singapore, Dubai og Colombia. I 2012 ble bandet invitert til å spille på USAs største jazzfestival - New Orleans Jazz & Heritage Festival. Musikerne i Magnolia Jazzband har gjort flere pilgrimsferder til New Orleans, jazzens fødeby, og noen av de til sammen 14 platene bandet har utgitt er spilt inn nettopp der.Bandet har av og til med seg sangsolister, bl.a. Topsy Chapman, Lillian Boutté, Majken Christiansen, Karin Krog, Anne Marte Slinning, Marith Endresen, Tracee Meyn og Harriet Müller-Tyl, og har også samarbeidet med artisten Adam Douglas.

Jan Harrington - vokal

Anders Bjørnstad - trompetGeorg Reiss - klarinett/altsaxGunnar Gotaas - tromboneMorten Gunnar Larsen - pianoBørre Frydenlund - banjo/gitar/vokalSebastian Haugen - kontrabassTorstein Ellingsen - trommer

Lignende:
Lørdag 15.06.24 Grossband // Oslo Jazzforum på Herr Nilsen
Mandag 17.06.24 Bajazz Bigband - sommerkonsert med Kristina Eliassen
Lørdag 22.06.24 Eyvind Olsen Wahlen kvartett // Oslo Jazzforum på Herr Nilsen
Fredag 28.06.24 The Sinatra Songbook - 25 år!
Lørdag 29.06.24 Jesse van Ruller feat. Seamus Blake // Oslo Jazzforum på Herr Nilsen
Fredag 05.07.24 Hovedøen Social Club - sommerkonserten
Lørdag 13.07.24 Peter Zak trio feat. Jacob Young // Oslo Jazzforum på Herr Nilsen
Fredag 26.07.24 Haakon Graf 3.0
Lørdag 27.07.24 Petter Dalane kvintett // Oslo Jazzforum på Herr Nilsen
Lørdag 10.08.24 Det Norske Poesi- og Satireorkester