Johanna Demker

Johanna Demker


Onsdag 07.06.23 Kl. 20:00 / Kr. 275,- / Billett

Etter 6 album, en pause fra solokarrieren og en karriere bak seg som låtskriver i Europa, er Johanna aktuell med et nytt album som hun kaller sitt comeback, statement og frampek. “Unfolded Wings” kommer ut 14.april.

Som flere andre artister har Johanna brukt pandemi-tiden til å skrive. Dette er platen som jeg alltid har hatt lyst til å lage, forteller Johanna. Mens tidligere utgivelser har vært et postkort fra samtiden, er dette albumet ment som et monument over hennes karriere som låtskriver hittil. 

Albumet inneholder 9 låter av forskjellig karakter, som sammen lager et helstøpt album som samler bredden i Johannas forskjellige uttrykk. 

  Johanna Demker er opprinnelig fra Uppsala i Sverige, men har bodd hele sitt voksne liv i Norge. Her ble hun tidlig en del av Oslo´s Roots-scene på 90-tallet og har siden da skrevet sanger for andres og egne innspillinger. Johanna har alltid sagt at hun ikke er opptatt av genre, men av god musikk, og det kommer i mange farger. Når det er sagt plasseres hun oftest i country-americana-genren, da utgangspunktet for influensene kommer fra et amerikansk rotuttrykk. 

Melodiføring, tekster og arrangement er Johanna derimot mer enn middels opptatt av, og det er denne skapende delen av prosessen hun setter aller størst pris på. Variasjon, fordi ingen dager er like. Stemninger kommer og går, men stemmen til Johanna er alltid varm og klar. 

Live, er uttrykket røffere enn på plate, og kan beskrives som et knallsterkt country-rock/Americanaband. Variasjon er viktig også på scenen, og publikum får servert egenkomponerte låter som inkluderer alt fra rocka, mørke låter om verdens tilstand, til lettere, feel-good americanalåter og såre ballader. 

 

Bandet 2023.

På gitar: Det unge gitarfenomenet og new kid on the block  - Marius Lien.

På Piano, Orgel, Lap-steel -  Auver Gaaren. 

På bass: Stø som fjell, legenden fra Mjøsastranda - Bjørn Thomasen. 

På trommer: Den allsidige og komplette rocketrommisen - Martin Utby.

Lignende: