Vokal-onsdag: Rubber Soul Quartet med Stina Stenerud // Oslo Jazzforum på Herr Nilsen

Vokal-onsdag: Rubber Soul Quartet med Stina Stenerud // Oslo Jazzforum på Herr Nilsen


Onsdag 09.10.24 Kl. 20:00 / Kr. 270,- / Billett

Store deler av Beatles-repertoaret egner seg nemlig godt til å leke med for jazzmusikere. Med utgangspunkt i de originale melodiene gjør Rubber Soul Quartet re-arrangerte jazzversjoner av f.eks. Norwegian Wood, Drive My Car, She’s Leaving Home, Eight Days a Week, Day Tripper og And I Love Her m.fl., både med og uten vokal, ispedd fun facts.

I motsetning til amerikanske standardlåter fra 1930-, 40- og 50-tallet, som hundrevis av jazzkvartetter har tolket i en årrekke, så spiller dette bandet altså kun engelske standardlåter fra 1960-tallet, hovedsakelig komponert av musikkhistoriens kanskje mest innflytelsesrike songwriter-par, John Lennon og Paul McCartney, der særlig sistnevnte har uttalt at han liker jazz! Med respektfull referanse til de originale melodiene, spiller Rubber Soul Quartet sine re-arrangerte, «halvmoderne» jazzversjoner, med en kollektiv tilnærming, men der alle får slippe til i solistisk utfoldelse. Deres varianter er gitarbaserte, men mer akustiske enn originalene, med sax og kontrabass, og de er gjerne lengre, litt løsere og både med og uten vokal.

Rubber Soul Quartet har bl.a. spilt på Kongsberg Jazzfestival to ganger, Jazz på Jølst, Jazz i Våler, Bodø Jazz Open, Dølajazz, Robert Normann festivalen, JazzAid, JazzAkademiet i Oslo konserthus, for Musikkens Venner, for Sildajazzens venner og på mange jazzklubber. Dette utadvendte bandet, med Beatles-ekspert Bård Helgerud fra Skien i front, treffer et bredt publikum, også utenfor “jazzmenigheten” og gjør dessuten konsertforedraget Samspill som swinger for næringsliv og offentlige oppdragsgivere.

Bandets første plate Blackbird kom ut i 2020 og ble godt mottatt bl.a. av det internasjonale magasinet All About Jazz. I 2022 kom oppfølgeren Something ut på Losen Records. www.losenrecords.no/release/something

Album nummer tre spilles inn i Athletic Sound i Halden i februar 2024, med gestevokalist Stina Stenerud.

Bård Helgerud - gitar/vokal. 

Håvard Fossum - tenorsax.

Andreas Dreier - bass.

Torstein Ellingsen - trommer.

Stina Stenerud- vokal.

Foto: Lars Opstad.

Lignende:
Fredag 26.07.24 Haakon Graf 3.0
Lørdag 27.07.24 Petter Dalane kvintett // Oslo Jazzforum på Herr Nilsen
Lørdag 10.08.24 Jørn Øien trio // Oslo Jazzforum på Herr Nilsen
Lørdag 10.08.24 Det Norske Poesi- og Satireorkester
Onsdag 21.08.24 PRIMA VISTA SOCIAL CLUB
Lørdag 24.08.24 Julian Haugland kvintett // Oslo Jazzforum på Herr Nilsen
Onsdag 28.08.24 Vokal-onsdag: Helle Brunvoll kvintett // Oslo Jazzforum på Herr Nilsen
Lørdag 31.08.24 Lund/Nymo/Vågan/Kleppan // Oslo Jazzforum på Herr Nilsen
Onsdag 04.09.24 TJØSVOLL/KOMPEN/LE PAPE
Lørdag 07.09.24 Umami Brothers feat. Odd Riisnæs // Oslo Jazzforum på Herr Nilsen