Bjølsen Valsemølle

Bjølsen Valsemølle


Lørdag 09.12.23 Kl. 21:00 / Kr. 325,- / Billett

Bjølsen Valsemølle leverer sin tradisjonelle førjulskonsert på Herr Nilsen! 

Det er snart 45 år siden Trond Ingebretsen etablerte Bjølsen Valsemølle, og bandet har i sin tid preget norsk musikkhistorie med perler som «Vålerenga Kjerke», «Vaterlands Bru» og «Soria Moria», Muhammeds Cafe, 91.72, Kong Vinter og Tider skal komme. Nå er Ingebretsen, sammen med Leif Ottesen, Lars Aas Hansen, Endre Christiansen og Even Finsrud ute og spiller strømmekonserter og konserter med begrenset publikum i koronaens tid, i forbindelse med slippet av albumet «Sanger om kjærlighet» som ble kom ut  sist sommer. 

Bjølsen Valsemølle er på dette albumet, som alltid, et band som opererer innenfor den politiske musikktradisjonen. På «Horseid», synger Ingebretsen om varig vern av Lofoten, Vesterålen og Senja. «Der land snakker til himmel’n» handler om stengte landegrenser, og sender sammen med «Kjenne på hat» et par stikk mot Sylvi Listhaug.  Men dette er også et album med sanger om kjærlighet.  – «Skinnende elva» er en positiv hilsen og hyllest til hva Oslo har blitt, blant annet takket være bystyreleder Raymond Johansen og ordfører Marianne Borgen . «En fremmed» er en sang til de vanlige menneskene langs veiene i Amerika som inspirerte meg da jeg var på sykkeltur der, og tittelsporet har en solidaritetstanke i bånn. Der forteller jeg om en fyr som holder fast på trua, og bare nekter å gi opp, forteller Ingebretsen.  

Bakgrunnen for albumets tittel stammer fra en A-magasinet-forside Ingebretsen så i 2015, med et bilde av da 18 år gamle Ronahi Avsin som var med på å kaste ut IS av Kobani i Syria. Artikkelen handler om at likestilling og krig er like viktig for Avsin som er soldat i YPJ.  – Jeg syntes det var så sterkt å lese om henne. Det er noe med det bildet, og at hun holder den blomsten samtidig som hun har et gevær på ryggen. Når jeg tenker på Sanger om kjærlighet følte jeg at hun i det bildet traff en nerve.  

Bjølsen Valsemølle går denne høsten på nytt i studio for å jobbe med sitt nye låt/video-prosjekt «Løytnant Von Segebadens fly», som skal lanseres 6. mars 2021, på 100 års dagen for Von Segebadens flyhavari på flystevnet på Bøgdøy, der Tronds far var tilstede.  Bjølsen er et band med en utrolig evne til å overleve og som liveband harbandet nærmest  legendestatus; Bjølsen leverer varene gang på gang.

BJØLSENS  VALSEMØLLE’s  2023 utgave er: 

Trond Ingebretsen, sang, gitar og munnspill.

Leif
Ottesen, gitar og kor.

Endre Christiansen, orgel, piano og synth.

Lars
Aas Hansen, bass og kor.

Even
Finnsrud, trommer og kor.

Lignende: