Rogers, Maarud & Hem

Rogers, Maarud & Hem


Torsdag 10.08.23 Kl. 20:00 / Kr. 425,- / Billett

Den legendariske slidegitaristen og produsenten Roy Rogers har samarbeidet med en rekke artister som John Lee Hooker, Carlos Santana, Steve Miller og Bonnie Raitt. Nå føler han seg hjemme med Amund Maarud og Knut Hem på laget.

Singelen No Shangri-La er skrevet av Roy og Amund og skildrer en amerikansk tilværelse uten særlig håp og fremtidsutsikter. "Vi ønsket å belyse et tema som er relevant her og nå. I 2023 trenger vi ikke å synge my "baby left me", bluesens tematikk er mer relevant enn noen sinne", sier Amund.

Roy Rogers har turnért i Norge siden 80-tallet, og har for lengst funnet sin rytmiske grunnmur i Knut Hem sitt unike trommespill. Amund møtte Roy første gang i 2006, da Rogers produserte album med blues-nestoren, Reidar Larsen, den gang med Knut Hem bak trommene og Amund som gjest. I 2022 bestemte de tre seg for å danne en trio og gjorde flere konserter i Norge. Dette ga mersmak og det tok ikke lang tid før trioen var i studio.

"Now, tell me who to trust, what was shiny has turned to rust." Slik lyder refrenget i singelen som slippes 16.mars. Trioen blir å se på scenen under Notodden Blues Festival 2023. "I am really looking forward to getting this groove going at Notodden this summer," sier Roy som for tiden er på USA-turné med Bonnie Raitt.

Vokalene til Amund og Roy leder tankene hen til en gammel soultradisjon, mens gitarene vever sammen som Keith og Ron på denne gnistrende innspillingen fra Snaxville Recordings som gir deg følelsen av å være i samme rom

De meriterte musikerne Knut Hem og Amund Maarud har på hver sin måte preget Norsk musikkliv i en årrekke. Amund med sine soloutgivelser og samarbeid på tvers av ulike sjangre. Knut ikke bare som trommeslager, men også som en av landets fremste på dobro- og Weissenborn, med artister som Øystein Sunde og i nyere tid i tospann med den anerkjente jazzpianisten Helge Lien.

Lignende: