Big Band Sunday:  Sandvika Storband feat. Tomas Franck

Big Band Sunday: Sandvika Storband feat. Tomas Franck


Søndag 10.11.19 Kl. 20:00 / Kr. 170,- / Billett

Tomas Franck er født i Sverige, men har i det meste av sitt  profesjonelle liv bodd i København. Han anses for å være en av sin  generasjons største talenter og regnes for en av de førende saxofonister  på den europeiske scene. Tomas har tidligere vært medlem av DR Big  Band og har i den periode også skrevet en del musikk til orkestret.

 

DR Big Band gav Tomas Franck Leo Mathisen prisen for 2013 og i begrunnelsen skriver de: "Tomas Franck er  indbegrebet af "den fødte jazzmusiker". Han ikke bare SPILLER, men LEVER  for og med jazzen. Han holder ikke sit talent for sig selv, men deler  det glædeligt med publikum, medspillere og unge talenter, både som  musiker og som mangeårig underviser på Det Rytmiske Musikkonservatorium.  Hans viden om jazzen er legendarisk og rummer både det praktiske,  teoretiske og historiske pensum. I sine mange år som medlem af DR Big  Bandet var han ikke blot en god musiker og kollega, men som så mange  andre i bandet en fantastisk arrangør og komponist. Man må overgive sig, uanset om Tomas spiller standards eller sin egen musik. Han er uden  sidestykke i Danmark, og kun meget få andre i verden har samme musikalske og tekniske niveau. Det danske jazzpublikum er usædvanligt  heldige, at han tidligt i livet valgte at bosætte sig i København"

 

På den internasjonale jazzscenen har Tomas samarbeidet med; Ed Thigpen, Roy Haynes, Al Foster,Pat Metheny, Doug Raney, Mulgrew Miller, NHØP. Innspillinger: Franck spilte inn sin første plate i eget navn  i 1988, Bewitched med Thomas Clausen, Leroy Lowe, Jesper Lundgaard og siden har det blitt  fem cder med Kvartett der musikre som Carsten Dahl, Lennart Ginman, Ole Streenberg, Jørgen Emborg, Jonas Johansen, Niels Lan Doky, Peter Washington, Billy Drummond, Al Tootie Heath og Mulgrew Miller  m.fl. deltar. Som ko-leder:- Årets jazzgruppe 1984 Equinox med Håkan Broström, Lars Jansson, Leroy Lowe og Lars Danielsson. Undervisning: Tomas har undervist på Det rytmiske konservatorium i København og Odense og også i Århus-Ålborg og Esbjerg, ABF i Helsingborg og Kommunala Musikskolan i Sölvesborg og igjen i Helsingborg. Han har vært gjestelærer på Ackis i Stockholm, Musikhögskolan i Malmö, Brandbjerg, Vallekilde og Engelsholms høyskoler, i Bremen Tyskland, Shanghai og til sist Canberra i Australia. 

 

Eckhard Baur er utdannet ved jazzlinja på  musikkhøgskolen i Köln hos Jiggs Wigham og har i tillegg tatt klassiske  studier ved musikkonservatoriet i Mainz. Han har spilt med flere europeiske radiostorband og internasjonale  artister som Bobby Shew, Benny Waters, Billy Mitchell, Bobby Burgess,  Claudio Roditti, Sammy Davis Jr., Sarah Vaughan og Sinead O´Connor. I  Norge har han spilt med band som The Sinatra Songbook, Jens Wendelboe,  Geir Lysne Listening Ensemble, Sandvika Storband og Oslo Groove Company  samt sitt eget band Eckhard Baur Movements. Han er også kjent som  orkesterleder bl.a. for TV2's serie Skal vi danse. Han har vært  fast medlem i Bob Brookmeyers New Art Orchestra, og  var i 2005 Grammy-nominert som medlem av orkesteret. Eckhard har vært  leder for jazzavdelingen ved Lørenskog Musikk- og Kulturskole, og  underviser nå ved Universitet i Oslo. Han har meget høyt ansett som pedagog og er blant våre fremste improviserende utøvere på trompet. På 90 tallet spilte han i Sandvika Storbands trompetrekke og var selvfølgelig da ofte frampå som solist. Hans soli på Sandvikas CD "Greenhouse Live at Smuget" bør høres og dokumenterer dette. Eckharder bandets musikalske leder.

Sandvika Storband anno 2017 er et av Norges ledende storband. Mange av utøverne har musikk som hovedbeskjeftigelse. Bandet er kjent for sitt veksthus for yngre musikere og sitt utstrakte samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazzpersonligheter. SSB har utgitt 11 CD-er som har fått svært gode omtaler i inn og utland.

Konserten er en del av Sandvika storbands konsertserie #big band sunday#

 

Lignende:
Søndag 28.08.22 The Great Big Band Drummers: Erik Smith med Sandvika Storband